Наскоро Apple стана първата американска компания, която премина пазарна оценка

...
Наскоро Apple стана първата американска компания, която премина пазарна оценка
Коментари Харесай

Кога светът ще види първият трилионер?

Наскоро Apple стана първата американска компания, която мина пазарна оценка от $1 трилион. Колко дълго ще отнеме преди и обособен човек да надвиши този предел?

За да сложим голямото число в вероятност, можем да отбележим, че $1 трилион е малко по-малко от брутния вътрешен артикул на Мексико. Ако изкарвате $60 000 годишно, колкото е междинният приход на домакинство в Съединени американски щати, ще ви трябват над 16 000 години, в случай че не харчите нищо, с цел да натрупате един милиард.

За един трилион ще ви трябват малко над 16 милиона години.

Е, значимо е да отбележим, че валутата, в която сте трилионер, не е без значение. Още преди 10 години в Зимбабве бе цялостно с такива. Хиперинфлацията създаде банкнота от 100 трилиона зимбабвийски $ - които стигаха за един билет в градския рейс. Можем да кажем, че този случай не се брои.

Може би в предишното към този момент е имало, само че е прекомерно мъчно да сме сигурни. Муса I, десети султан на могъщата и доста богата Малийска империя, е имал големи количества злато. Но изчисленията сочат, че цената на притежанията му е към $400 милиарда днешни пари.

Историкът Иън Морис пресмята, че римските император Цезар имал благосъстояние от $4,6 трилиона, само че даже и той не е сигурен в сметките си.Много футуристи считат, че първият трилионер ще направи благосъстоянието си от нововъведения, пред които днешните технологии ще наподобяват като антични. Един от тях, Мартин Форд, дава образец с лекарство, основано от изкуствен интелект, което ще удължи доста човешкия живот - или ще изклекува Алцхаймер, да вземем за пример.

Могат да бъдат начертани паралели сред автоматизацията на бъдещето и 19 век. Индустриална гражданска война сътвори големи промени в стопанската система и направи някои хора необикновено богати - да вземем за пример Джон Рокфелер или Хенри Форд. Просто през днешния ден мащабите ще са други.

Друга опция са криптовалутите. Една група от хора стана доста богата поради тях, а братята Уинкълвос даже станаха милиардери. В пика на криптолудостта създателят на Ripple даже стана най-богатия човек в света, въпреки и за малко. Неговата криптовалута надвиши неведнъж растежа на bitcoin и реализира 36 018% възвръщаемост единствено за 2017 година С сходни проценти е елементарно да забележим по какъв начин някой може да стане доста богат доста бързо.

Природните благосъстояния също дават доста благоприятни условия. Петролът и диамантите понижават, само че апетита ни за тях се покачва - и това е изключително правилно за някои метали, които са нужни за основаването на електронни съставни елементи. И в случай че не можем да намерим повече от тях на Земята, може би просто би трябвало да ги потърсим другаде.

Най-ценните метеорити може да крият в себе си първични материали за над $100 трилиона, съгласно уеб страницата Asterank. Така счита и Такеши Хакамада, създател и CEO на ispace, която желае да се откри на Луната - и да изкара пари. Но рисковете са ясни - доста компании банкрутираха, пробвайки се да намерят злато на Земята, а какво остава за Космоса. / money.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР