Наскоро Apple обяви впечатляващи финансови резултати за първите три месеца

...
Наскоро Apple обяви впечатляващи финансови резултати за първите три месеца
Коментари Харесай

iPhone ще е още по-скъп

Наскоро Apple разгласи впечатляващи финансови резултати за първите три месеца от 2022 година, само че СЕО-то Тим Кук загатна, че идната четвърт на годината може да бъде белязана от спад в приходите до осем милиарда $.

Само няколко дни по-късно Крис Касо, шеф в капиталовата банка Raymon James, съобщи, че задаващите се по-трудни месеци е доста евентуално да доведат и до повишаване в цените на тазгодишните модели iPhone отвън Съединени американски щати.

Причините за това са доста: растящата инфлация, загубите на продажби в Русия и Украйна, продължаващият дефицит на съставни елементи, Коронавирус локдауните в Китай и покачващата се мощ на $ по отношение на останалите валути. 
 Снимка 540781
 

Според Касо по-високите цени на iPhone ще доведат и до спад в продажбите, като той чака и спад в приходите от абонаментни услуги, които са забележителен източник на капитал за Apple през последните години.

Въпреки това банкерът регистрира, че е допустимо обстановката да бъде ненапълно овладяна, в случай че Китай разхлаби локдауните в Шанхай и Шенжен, само че това е повече нечиста сделка, в сравнение с обосновано очакване.

Засега не се разяснява с какъв брой тъкмо по-скъпи ще са тазгодишните модели от идната серия iPhone 14.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР