„Наско ще бъде изяден. Той за съжаление е просто един

...
„Наско ще бъде изяден. Той за съжаление е просто един
Коментари Харесай

Минеков с нова атака: Министър Наско ще бъде изяден!

„ Наско ще бъде изяден. Той за жалост е просто един бушон. Тримата заместници са се приготвили те да бъдат министри “. Това съобщи някогашният длъжностен министър на културата, назначен от Румен Радев, Велислав Минеков в свое изявление в „ Денят с Веселин Дерменджиев “, излъчено във вторник вечерта.

По думите му Атанас Атанасов " ще бъде изяден ", тъй като се задавали купчина неприятности, а той не взима никакво отношение отношение по наболелите тематики.



" Аз съм Наско " - по този начин се показа новия министър на културата Атанас Атанасов преди дни, по време на гостуването си в предаването " 120 минути "

„ Още не работи Националният кино център, както би трябвало да работи, няма шеф и във фонд „ Култура “. В момента се чудноват какво да вършат с избор на шефове и състезания за шефове в националните институти, а там ще има провал, тъй като ще избират един, само че други четирима ще нададат глас и този път този глас ще бъде чут. И с бюджета чакам да се случи злощастие и тогава ще извия и аз “, съобщи Минеков.

Той дефинира наследника си на поста като " приветлив и дори благ, само че когато го гледа човек, желае да се погрижи за него ".

Минеков е безапелационен, че не може да мълчи 100 дни, гледайки какво се случва в министерството: „ Аз не можах да мълча 100 дни и не знам кой я е измислил тази нелепост с мълчанието, защото единствено за три дни могат да се извършат такива безобразия, които да не могат да бъдат излекувани за 3 хиляди дни “. По думите му безобразия в министерството към този момент се случвали, а хора от ГЕРБ, които били изгонени от него,отново се връщат в министерството на Атанас Атанасов.

„ Това е и повода да съм личност нон грата. Имам няколко позвънявания от чиновници, които ми споделят, че са предизвестени да не контактуват с мен, което е доста обидно. Министерството е завладяно от ГЕРБ от първия до последния етаж “, ожали се Минеков.

Само преди седмица новия министър на културата Атанас Атанасов разкри в обществен отговор до Народното събрание, че предшественикът му е разхищавал бюджета за просвета за свои доближени. Така да вземем за пример един от съветниците, чието име е прикрито, е получил за 6 месеца сумата от 31 600 лв. или приблизително над 5200 лв. месечна заплата. Друга съветничка на Минеков - Евелина Кирилова, бивше пресаташе на партията на Васил Божков " Българско лято ", пък е получила против препоръките си сумата от 36 150 лв.. Консултантите пък са взимали хонорари по времето на Минеков на стойност над 4400 лв..
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР