Насилието в Судан е трагедия и трябва да спре, каза

...
Насилието в Судан е трагедия и трябва да спре, каза
Коментари Харесай

Джо Байдън заплаши Судан със санкции

Насилието в Судан е покруса и би трябвало да спре, сподели през днешния ден президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, представен от Франс прес.

Байдън заяви, че е подписал изпълнителна заповед, с която ускорява пълномощията на американското държавно управление да постанова наказания против " лица, които заплашват мира, сигурността и стабилността на Судан, подкопават демократичния преход, употребяват принуждение против цивилни и правят съществени нарушавания на човешките права ".

Американският водач още един път прикани за „ трайно прекъсване на огъня “ сред армията и паравоенните Сили за бърза поддръжка (СБП).

Директорката на националното разузнаване на Съединени американски щати Аврил Хейнс предизвести през днешния ден по време на чуване в Сената, че може да се чака " нескончаем " спор, защото " и двете страни имат вяра, че могат да завоюват по боен път и нямат доста аргументи да седнат на масата за договаряния ".

Хейнс сподели още, че и двете враждуващи страни търсят " външна поддръжка ", а в случай че бъде оказана такава, " това по всяка възможност ще разпали спора и ще сътвори по-голям капацитет за разпространението му в целия район ".

Подобно на други интернационалните представители, тя предизвести, че боевете могат да отприщят „ големи миграционни потоци и потребност от помощ в района “.

От 15 април в Судан бушува спор сред суданската войска, предвождана от военачалник Абдел Фатах Бурхан, и Силите за бърза поддръжка на военачалник Мохамед Хамдан Дагало.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР