Насилието срещу животни продължава да ескалира и днес сме свидетели

...
Насилието срещу животни продължава да ескалира и днес сме свидетели
Коментари Харесай

Поредно зверство! Изверг простреля куче в окото

Насилието против животни продължава да ескалира и през днешния ден сме очевидци на още един безчовечен акт над живо създание. Снимки на следващо безчовечие с куче бе публикувана в обществената мрежа Facebook. На тях се вижда благата животинка, която очевидно страда от породената над нея свирепост, оповестява " Трафик ".

Смразяващите фрагменти са от пловдивското село Леново, в което жителите са към 1000, а кучета живеят на метър синджир я с къща я без къща, храна през дни или седмици и вода от дъжда...

Животните вероятно с всеки минал ден се трансформират в обездушени предмети за охранение или алармиране, кучета в един миг превръщащи се в ненужна и непотребна движимост, от която непременно би трябвало да се отърем....
Такова е и следващото безчовечие с въпросното куче. То си няма има, а хората, които са го разкрили мощно се надяват да съумеят да върнат душата му и да го спасят от огромната тъга, която изживява животинката сега.

Обезобразеното куче е женско и си няма име. Тя е лежала неизвестно какъв брой време до пътя, а положителни хора, които в този момента са минавали през въпросното място са го видели и неотложно са алармирали на организацията Animal Welfare Bulgaria.
„ Първите ни мисли за обездвижено куче край път е естествено, че е блъснато и зарязано, само че в този случай не е така” – споделят хората от организацията.

По животното няма охлузни рани, няма вътрешни кръвоизливи, няма счупвания по костната система, няма промени в кръвните индикатори, единствено засегнато дясно око, само че животното е обездвижено и вдървено, не мърда. При рентгеновите фотоси на главата се вижда съчма, на пръв взор подкожна, само че рана няма... при по обширен обзор и в поради сериозните пострадвания по роговицата и окото, се открива, че съчмата е минала през окото наранявайки го до последна степен -никаква видимост.

По-лошото обаче е, къде е попаднала тази съчма? Мозъкът е повреден, а оттова са и последствията на парализа на 4-те крайника и деформиране на ляво на целия гръбнак.

„ Отвратителни човешки действия, следващото безчинство, следващото закононарушение без наказване!
Единственото проучване, което би трябвало да създадем, с цел да разберем дали оперативно може да се извади сачмата и вероятно да се възстановят функционалностите е Ядрено Магнитен Резонанс. Изследването е на стойност 500лв и се прави в София. Вариантът кучето да живее по този метод не съществува, тъй като мъченията нейните и нашите са големи! За това ние ще създадем всичко по силите си да се погрижим най-адекватно за нея.” – пишат още положителните хора, заели се да оказват помощ на почтеното животно.

Те допълват още, че кучето има вкус, маха с опашка, гледа с вяра и желае да живее....
Нека станем част от нейната история и дружно да се опитаме да спасим това животно!
Всеки може да направи това с SMS НА НОМЕР 17 777 с текст на латиница DMS SPASI
Или по следните способи:
Пейпал: [email protected]
Банкова сметка Raiffeisen bank
IBAN: BG06RZBB91551006931065
ВIC: RZBBBGSF
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР