Насилието и убийството на жени продължават да бъдат сериозни проблеми

...
Насилието и убийството на жени продължават да бъдат сериозни проблеми
Коментари Харесай

367 жени са убити в Турция през 2021 г

Насилието и убийството на дами не престават да бъдат съществени проблеми в Турция, като тревожните статистически данни, основани на последните годишни смъртни случаи, демонстрират, че актуалните превантивни ограничения надалеч не са задоволителни, макар наклонността на спад през последните години, заяви hurriyetdailynews.

По данни на Федерацията на Асоциациите на дамите в Турция през 2021 година в страната са били убити 367 дами, до момента в който през 2020 година - 409. Броят на убитите през предходната година обаче на процедура демонстрира, че в страната всеки ден се прави сходно закононарушение.

Според Джанан Гюллю, председателка на Федерацията на Асоциациите на дамите в Турция, с цел да бъде комплициран завършек на насилието над дамите и на убийствата би трябвало да бъде образувано министерство на дамите и в Турския углавен кодекс би трябвало да бъде добавена формулировка за насилието над дами.

Същевременно Рукийе Лейля Сюрен, юрист от Платформата " Ще спрем убийствата на дами " (женска правозащитна организация), сподели, че през 2021 година броят на подозрителните смъртни случаи се е нараснал. Тя уточни, че единствено през октомври има данни за " подозрителни " смъртни случаи на 12 дами (при които не е потвърдено, че става въпрос за убийство).

Джанан Гюллю пък уточни, че нарушителите, които протягат ръка на дами, стават все по-жестоки и в последно време се следи нарастване на случаите, при които дами са убити от непознати мъже, а статистиката до неотдавна показваше, че множеството сходни закононарушения се правят от родственик - брачен партньор, брат, татко.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР