Насилието е въпрос, който не е най-належащ само в България,

...
Насилието е въпрос, който не е най-належащ само в България,
Коментари Харесай

Проф. д-р Румен Ралчев, Велик приор на Велик Приорат България: Насилието шества сред най-беззащитните

Насилието е въпрос, който не е най-належащ единствено в България, а в целия свят. Велик Приорат България като асоциирана организация в Организация на обединените нации възприе концепцията, спусната от организацията, за придвижването “Жена за дамите ”. Това сподели Великият приор на Велик Приорат България проф. доктор Румен Ралчев при откриването на кръгла маса на тематика “Насилието във всичките му форми. Превенция и правни промени ”, в осъществяване на самодейността “Жена за дамите ”.

По думите му, дружно - цивилен организации, ведомства, министерства, се сплотяват във връзка с това принуждение, което шества измежду най-беззащитната каста от популацията - дами и деца.



“На процедура допълнително от 40 страни има структури на Ордена на рицарите тамплиери и се веселя, че в състава на Европа ние сме най-големият Велик Приорат, отстъпваме единствено пред Съединените американски щати. Но във връзка с нашата иновативност и интензивност, всички ни сочат за водеща мощ в ордена. Като такава, неслучайно отсам стартира огромното придвижване “Жена за дамите ”. Само за 2024 година имаме повече от 17 мероприятия, които другите наши структури в България са провели. За нас е по-важно, че тук участват цивилен организации, ведомства, министерства, с които ние ще обменим мисли във връзка с това принуждение, което шества измежду най-беззащитната каста от популацията - дами и деца. Нашето предпочитание е да обединим напъните си и да материализираме това, което е написано на Народното събрание - “Съединението прави силата ”, съобщи Ралчев.

От страна на страната бяха подхванати съществени дейности в посока предварителна защита на насилието, уточни от своя страна зам. правосъдният министър Георги Николов. “Около година обратно бяха признати основни промени в Закона за домашното принуждение. Аз съм началник на групата, която създава правилника за приложение на закона. Той е в доста напреднал стадий.



На дневен ред е полемика по отношение на профилираните услуги за лица, потърпевши от домашно принуждение. Разработва се народен указател, в който влизат всички случаи на домашно принуждение, с оглед съществуване на база данни, която може да бъде употребена от институциите при преценка и битка с сходни проявления ”, уточни Николов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР