Насилие над дете в детска градина в Благоевград. На кадри,

...
Насилие над дете в детска градина в Благоевград. На кадри,
Коментари Харесай

Сигнал за насилие над дете в детска градина в Благоевград

Насилие над дете в детска градина в Благоевград. На фрагменти, публикувани в обществените мрежи се вижда по какъв начин помощник-възпитател в детското заведение бута, влачи и удря 3-годишно дете. От полицията и общината незабавно започнаха незабавни инспекции по случая.

Вчера е бил първият образователен ден на детето в градината и то е плакало през множеството време. Проверката на институциите е посочила, че при престоя си е било неспокойно и палаво. Тепърва ще се обяснява дали това е предизвикало агресивното поведение на служителката. На видеоклипа се вижда, че помощник-възпитателката се нахвърля на детето с плесници, побутване и влачене. Директорката се среща с всички родители от групата.

Съпругата на Марио Борисов отишла през вчерашния ден да вземе своето дете, което учи в същата детска градина. Случайно станала очевидец на експанзията и снимала малко видео, което качила в обществените мрежи.

Марио Борисов: " Аз отидох до там да видя защо става въпрос. Не можах да приказвам с въпросната лелка излезна друга лелка и стартира да ми надига, не можахме да се разберем. Искаха да прикрият случая съгласно мен. Аз се тормозя, тъй като и мойто дете също е там на детска, утре-вдругиден може и с моето дете да стане по този начин, ние за какво ги чуваме, по този начин ли се възпитават децата. "

Миглена Янчева - съседка: " Детето плаче за майката и бащата, не може ли да вземе да го усмири, да не плаче за бащата нали, а то напряко е вземано и е трескано, комшийте са очевидци. "

Мая - съседка: " Как ще си оставят децата тука, какви са тия учителки, нечовечен пердах, то е синини. Да, има синини, през вчерашния ден го видяхме вечерта, еми дарено е. "

От детското заведение са мощно обезпокоени от държанието на служителката си. Казват, че до в този момент тя не е проявявала нито вербална, нито физическа експанзия към децата.

" Аз не мога да го търпя, по тази причина незабавно за безусловно 3 часа сме я премахнали от детската градина. Тя в нашата детска градина е от 8 години, преди този момент е работила на други места. В нашата градина до в този момент, нито недоволства нито индикации, работи прецизно с сътрудниците. Децата са доста, децата са първа група, мъчно се оправяме, само че тези условия не я оправдават по никакъв метод за дейностите ѝ ", изясни Катерина Янчева - шеф на детска градина " Щастливо детство ".

Спешни инспекции по случая разпоредиха през днешния ден от полицията и от община Благоевград.

" Има комисия, която ще ревизира напълно случая детайлно, освен дейностите на съответната помощник-възпитателка, само че и като цяло в детската градина, по какъв начин са се случвали нещата. До колкото знам, просто детенцето е желало да се придвижи към сестричката му, която е в другата група, това е повода, че е било непослушно ", сподели Илко Стоянов - кмет на Благоевград.

Проверките по случая ще не престават.

Репортер: Владислава Миланова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР