Насилие избухва сред протестиращи групи пред дома на кмета на Ню Йорк, докато кризата с мигрантите достига връх

...
Сблъсъци между протестиращи и контрапротестиращи възникнаха пред официалната резиденция на
Коментари Харесай

Сблъсъци между протестиращи и контрапротестиращи възникнаха пред официалната резиденция на кмета на Ню Йорк Ерик Адамс в Манхатън в неделя, докато стотици хора от Стейтън Остров протестира срещу откриването на нови приюти за мигранти в квартала.

Основателят на Guardian Angels Къртис Слива призова Адамс да настани търсещите убежище в Gracie Mansion, официалната резиденция на кметовете на Ню Йорк, вместо в приюти, разпръснати из целия пет квартала. Адамс преди това обеща да настани мигранти в имението Грейси, преди да се откаже от идеята.

Кадри, заснети извън имението Грейси, показват сблъсъци на контрапротестиращи с групата. Във видеото могат да се чуят хора, които наричат ​​контрапротестиращите Антифа.

„Антифа изпращаше имейли и текстови съобщения през целия уикенд“, каза Слива пред Fox News Digital, „като каза, че ще бъдат там, за да разбият ксенофобите, включително мен и Ерик Адамс."

"Цялата им цел беше да разбият ксенофобите," каза Слива за контрапротестиращите.

< p>Слива също се вижда във видеото, казвайки на протестиращите да застанат зад полицейска барикада, която е създадена за безопасност и сигурност, и също така се опитва да разбие споровете между двете групи.

Виждат се служители на NYPD да се намесват и задържането на няколко души.

Слива беше сред петимата арестувани по време на протеста. Слива, 81-годишна жена и 80-годишен мъж бяха обвинени в възпрепятстване на правителствена администрация и нарушаване на обществения ред, съобщи FOX5 New York, позовавайки се на полицията.

32-годишен мъж и 31-годишна жена са обвинени в нападение, се казва в доклада. Мъжът беше допълнително обвинен в съпротива при арест.

Говорител на Адамс пусна изявление до Fox News Digital по имейл: „Жителите на Ню Йорк са уморени да поемат тежестта на тази национална криза , и ние сме съпричастни към техните притеснения. С повече от 100 000 търсещи убежище, които са преминали през нашата система за прием от пролетта на 2022 г. и стотици други продължават да пристигат в нашия град, търсейки подслон всеки ден, Ню Йорк е оставен до голяма степен сам да се справя с национална криза, която изисква трудно вземане на решения. Отворихме 206 обекта, включително 15 широкомащабни центъра за хуманитарна помощ, и непрекъснато търсим нови места, за да предоставим на търсещите убежище подслон, който искат. Но нека бъдем ясни: тази ситуация изисква по-широко държавно и национално решение."

Последният протест беше срещу приюта за мигранти в академията "Сейнт Джон Вила", бивше училище в квартал Арочар на Стейтън Айлънд, което сега е собственост на града.< /p>

В петък съдия издаде временна ограничителна заповед, блокирайки града от настаняване на мигранти в сградата, съобщи WABC-TV. Заповедта обаче беше отменена часове по-късно, когато градът спечели обжалването.

Нов протест беше насрочен за 18:00 часа. Понеделник пред бившето училище.

Около 100 000 търсещи убежище са дошли в щата през последната година, като повечето пристигат в Ню Йорк и запълват приюти за бездомни.

Както Адамс, така и губернаторът Кати Хочул умоляваха президента Байдън да помогне с вълната от мигранти.


Оригинален източник на статия: Избухва насилие сред протестиращи групи пред дома на кмета на Ню Йорк, докато кризата с мигрантите достига треска

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР