Бивш щатски сенатор от Тенеси получи присъда от 21 месеца затвор за парична схема за финансиране на кампания

...
НАШВИЛ, Тенеси (AP) — Бивш щатски сенатор от Тенеси в
Коментари Харесай

НАШВИЛ, Тенеси (AP) — Бивш щатски сенатор от Тенеси в петък беше осъден на 21 месеца затвор, след като неуспешно се опита да си върне пледира се за виновен по обвинения за финансиране на федерална кампания и първоначално описа случая като „политически лов на вещици“. за да насочи парите за кампанията си от своето законодателно място към подкрепа на неуспешната си кандидатура за Конгреса през 2016 г. Той няма да започне да лежи в затвора чак през октомври.

„Мисля, че има нужда да ви осъдим, което изпраща послание за общо възпиране“, каза американският съдия Уейвърли Креншоу в петък.

Креншоу наложи наказанието, след като бившият депутат от района на Мемфис спори през март, че трябва да му бъде позволено да се върне към признанието си за виновен от ноември 2022 г., тъй като го е направил с „несигурно сърце и объркан ум“ поради събития в личния му живот - баща му имаше терминален рак на панкреаса, след което почина през февруари и той и съпругата му се грижеха за своите близнаци, родени през септември. Креншоу отрече промяната на обвинението през май.

Преди това Келси се пледира за невинен – често казвайки, че е обект на прицел от демократите. Но той промени решението си малко след като неговият съобвиняем, собственикът на социален клуб в Нешвил Джошуа Смит, се призна за виновен по едно обвинение по сделка, която изискваше от него „напълно и вярно да сътрудничи“ на федералните власти. Смит беше осъден в петък на пет години пробация.

В края на миналия месец федералните прокурори обвиниха Келси в умишлено забавяне на присъдата си, след като смени екипа си за правна защита.

Десетки приятели на Келси и семейството препълниха съдебната зала в Нешвил, където много мълчаливо плачеха и се утешаваха един друг, докато Креншоу обясняваше защо осъжда Келси на 21 месеца затвор.

„Наистина съжалявам за действията, които ме доведоха тук днес ”, каза Келси пред съда. „Знаех, че поемам риск, но все пак го направих и по този начин наруших закона.“

Прокурорите първоначално поискаха 41 месеца затвор и прекараха по-голямата част от спора си в петък, изобразявайки Келси като „сложен ръководител“ зад сложна схема за кампания, предназначена да пренебрегне федералните финансови разпоредби.

Въпреки това, адвокатите на Келси контрираха, че бившият депутат просто е прекрачил „много малка граница“ и че правителството търси по-сурово наказание, тъй като не е показал достатъчно разкаяние за действията си.

И все пак Креншоу отбеляза, че от четиримата характерни свидетели, които са дали показания този ден, само един —— бившият представител на Демократическата партия Джон Дебери — спомена че Келси съжалява за действията си.

„Животът е да живееш с последствията“, каза Дебери, който описва тясната работа с Келси по време на работата им в сградата на Тенеси. „Когато се изгубим, всеки път забравяш, че трябва да го правиш по правилния начин.“

През октомври 2021 г. голямо федерално жури повдигна обвинение срещу Келси и Смит, които притежават клуб The Standard в Нешвил, по няколко броя. В обвинителния акт се твърди, че Келси, Смит и други са нарушили законите за финансиране на кампанията, като са укрили незаконно прехвърлянето на 91 000 долара от предизборната комисия на Келси в щатския Сенат и 25 000 долара от организация с нестопанска цел, която защитава проблемите на правната справедливост - към национална политическа организация, Американския консервативен съюз, за ​​финансиране реклами, настояващи за подкрепа на кампанията на Келси за Конгреса.

Прокурорите твърдят, че Келси и други са накарали организацията да направи незаконни и прекомерни вноски за кампанията на Келси, като са координирали рекламите, и че са накарали организацията с нестопанска цел да подава фалшиви доклади до Федерална избирателна комисия.

Двама съзаговорници също бяха замесени, включително бившият представител на Тенеси Джеръми Дърам, републиканец, който беше изключен през 2016 г. по множество обвинения в сексуално неправомерно поведение. Дърам е сътрудничил на федералните служители по случая на Келси и не е бил изправен пред никакви обвинения.

Адвокатът на Келси е твърдял, че след като Дърам не е изправен пред затвор, тогава и техният клиент не би трябвало. Креншоу не се съгласи, като многократно изтъкна, че Дърам и други са се съгласили да работят с федерални служители в началото.

Келси, 45-годишен адвокат от Джърмантаун, беше избран за първи път в Общото събрание през 2004 г. като щат Представител. По-късно е избран в щатския Сенат през 2009 г.

Поради присъдата си на Келси е забранено да се кандидатира за държавна служба в Тенеси и му е отнет адвокатската лицензия. Освен това му беше наредено да предаде всички оръжия, които притежава.

___

Авторът на Associated Press Джонатан Матис допринесе за този доклад от Нешвил, Тенеси.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР