Нашият твърд ангажимент е присъединяване на България към Шенгенското пространство

...
Нашият твърд ангажимент е присъединяване на България към Шенгенското пространство
Коментари Харесай

Испания ни помага за присъединяване към Шенгенското пространство

Нашият корав ангажимент е присъединение на България към Шенгенското пространство по време на идното испанско председателство на Европейски Съюз, съобщи министър Фернандо Гранде-Марласка. Той уточни, че приемането на страната ни в Шенген е извънредно значимо както за отбраната на външните граници на Европейски Съюз, по този начин и за спокойното и свободно напредване – един от правилата на съюза.

 

По думите му България е готова за това и с пълноправното й членство  Европейски Съюз и Шенген ще бъдат още по-силни и сигурни. 

 

По време на работната среща испанският вътрешен министър е срещнал вицепремиера по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев  с  самодейностите, които Испания ще предприеме по време на председателството си по тематиките сигурност и вътрешни работи.

 

Една от водещите е завършването на пакта за миграцията с намирането на рационално равновесие сред заложените в него правила.  Друга част засяга взаимните старания в битката с проведената престъпност, трафика на хора и опиати, битката с тероризма и радикализацията. 

 

По думите на министър Марласка, високото равнище на съдействие е учредено на взаимно доверие, което прави допустимо постигането на положителни резултати за жителите на двете страни.

 

В рамките на срещата са дискутирани също сигурността по пътищата и нуждата от политики за предварителна защита и понижаване на голямата загуба на човешки животи в пътнотранспортни катастрофи. 

 

Българският вътрешен министър разяснява контрактуваната опция за срещи на експертно равнище с оглед прилагане на испанския опит в битката с пътния травматизъм, както и за реализирането на постоянна връзка в битката с проведената престъпност, с незаконната миграция и в други сфери, които обичайно са предмет на положително взаимоотношение сред двете страни.

 

Министър Демерджиев изрази удовлетворението си от персоналната среща, която дава опция за  пълноценно и ползотворно съдействие в испанското председателство.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР