Нашият склад е удобна отправна точка до Централна и Източна

...
Нашият склад е удобна отправна точка до Централна и Източна
Коментари Харесай

Потърсете „Метрика“, ако получавате повече от 10 онлайн поръчки на ден

Нашият склад е комфортна насочна точка до Централна и Източна Европа, споделя Милена Рамчева, шеф на компанията, профилирана в и , както в построяването на цялостни тактики и реализация на

- Госпожо Рамчева, кой е огромният проблем на онлайн търговците, чието превъзмогване би ускорило продажбите?

- Преди към година и половина с сътрудниците организирахме огромно изследване измежду производители от Централна и Източна Европа, в което се включиха над 450 дребни и междинни компании. Някои от резултатите ни изненадаха. Оказа се да вземем за пример, че над половината от интервюираните производители даже към момента нямат личен онлайн магазин. Онези от тях, които към този момент познават електронната търговия като канал за продажби, показаха няколко съществени казуса за нарастване на продажбите. Сред тях са чисто вътрешноорганизационни аргументи (напр. липса на експертиза, на фрагменти, на процеси и др.), усложнения с езика при интернационална агресия (при преводи на продуктите, локални маркетингови активности), складови или логистични проблеми (затруднения с личния състав в натоварени интервали, постепенно култивиране на поръчките, сложна работа с куриерските компании и др.). Но също по този начин и механически усложнения (трудни интеграции с платформи за електронна търговия, или така наречен маркетплейси) и други Иначе казано, електронната търговия е мъчно начинание, което допуска добра съгласуваност сред разнообразни екипи, комплицирана мрежа от интервенции, както и добра инфраструктура за развиване на бизнеса.

Затова както в „ Метрика “, по този начин и в цялата наша група в България и чужбина се фокусирахме върху това, ръководството на услугите за които онлайн магазините ни се доверяват, да се случва с минимални старания от тяхна страна. От края на предходната година възприехме концепцията Effortless ecommerce. С други думи услугите, които осигуряваме на клиентите си, да бъдат оптимално интегрирани и автоматизирани, тъй че от тяхна страна да се изискват колкото е допустимо по-малко старания, без значение от това какъв брой старания би трябвало да вложим ние самите.

Обединихме на едно място като изцяло решение за електронна търговия услугите, които имаме за българския и непознатите пазари – от през превод на съответния език, ръководство на продуктовата информация и продажбените канали от едно място, цифров маркетинг, потребителско обслужване, куриерска услуга. Не забравяме и аналитичната част – значимо за всеки онлайн търговец е да знае в кои канали кои негови артикули се показват добре, къде може да усъвършенства продажбите си, къде има повече от нормалния % върнати колета и други

Всичко това оказва помощ за по-лесното, по-добре проведеното и по-бързото ръководство на целия бизнес, обвързван с електронната търговия. От друга страна дава опция на търговците с в действителност положителни артикули да се концентрират върху разрастването на бизнеса си на интернационално равнище, вместо да губят ненужно време и средства в пренареждане на вътрешни процеси или механически интеграции.

- В началото на март 2022 година какво е търсенето на фулфилмънт услуги?

- Определено се усеща оживление в позитивна посока. Онлайн търговците към този момент ясно осъзнават, че най-важната им задача е да работят върху бизнес тактиката и подобряването на продуктите си, вместо да затъват от ден на ден в оперативни проблеми, свързани със складирането и бързото култивиране на поръчките. Допълнително им оказваме помощ с локалната и интернационалната куриерска услуга – имаме отлични взаимоотношения с огромните куриерски компании, които виждат в наше лице приближен сътрудник. Започнахме стратегическо партньорство със „ Спиди “ АД, които също са част от групата на френските пощи (La Poste). Важното е, че за фулфилмънт и куриерската услуга имаме запитвания както от български компании, по този начин и от задгранични такива. Те виждат в нашия склад комфортна насочна точка, от която могат да доближат бързо до голям брой клиенти в цяла Централна и Източна Европа. Ако упоритостите им са още по-големи и желаят да разширят наличието си на още повече пазари, им предлагаме спомагателен склад в нашата логистична мрежа в Западна Европа. Получават това, без да се постанова да вършат спомагателна интеграция – ние към този момент сме се погрижили за това.

- За кои онлайн бизнеси и от кой миг нататък е по-ефективно да изнесат действия като складиранe, култивиране на поръчки, работа с куриери и прочие?

- Онлайн търговците постоянно позволяват една неточност, когато съпоставят цените на фулфилмънт центрове като „ Метрика “ с това сами да се оправят със складирането и обработването на поръчките си, като не включват в калкулациите си времето, което сами отделят за присъединяване в логистичните процеси (прием на артикули, приемане и култивиране на поръчките, работа с куриери и др.). Не ценят времето си.

Ще се опитам да дам образец с колите. Ако колата ви е развалена, можете да опитате да я оправите сами и до известна степен това няма да ви коства пари с изключение на може би за елементи и консумативи. Но когато пресметнете какъв брой време ви е лишило това да разберете къде е казусът и да го отстраните, постоянно излиза, че за вас е било по-добре да се доверите на експерти, които добре познават повредата и знаят по какъв начин да работят. С други думи работата с специалисти ви икономисва освен време и пари, само че и непотребни нерви, изключително когато процесите не са изчистени.

Времето за работа с професионален фулфилмънт център настава тогава, когато размерът на поръчките стартира да пречи на останалите бизнес процеси в компанията. При другите онлайн магазини и продуктови категории то е друго, само че нормално се случва след 10–15 поръчки дневно.

- Кой е методът ви на работа, с който печелите и задържате клиентите?

- Ние гледаме на себе си освен като на компания за фулфилмънт услуги и обслужване на клиенти, само че и като на софтуерна компания. Без добре проведена система за ръководство на поръчките, без , без усъвършенствани процеси в склада и съоръжение, както и без стандарти на работа, които да разрешат бързо скалиране на интервенциите, без значение от другите типове клиенти, които имаме, няма по какъв начин да бъдем пазарен водач. Затова влагаме забележителен запас в създаването на нашата софтуерна система. Тя разрешава бърза интеграция както с платформи за онлайн магазини, по този начин и с маркетплейси. Дава опция за включване по всяко едно време на колцентър услуги. Модулът за ръководство на продуктовата информация улеснява доста всеки търговец с това, че към този момент не му се постанова да влиза във всеки продажбен канал поотделно, с цел да ръководи поръчките си. В същото време ускоряваме времето за стъпване на нов пазар даже и без онлайн магазин, с което оказваме помощ на онлайн търговците да продават повече, на повече хора, по разнообразни способи. Разполагаме с локални сътрудници в разнообразни европейски страни, което е доста потребно при преводите на продуктите.

В последна сметка голямата добавена стойност, която даваме на всеки, който се занимава с електронна търговия, е, че при нас той разполага на едно място с съвсем всички услуги, които му трябват, с цел да скалира бизнеса си по-бързо и по-лесно. Това му пести време, старания и значително пари за механически интеграции.

- Каква е прогнозата ви за напредък в бранша след края на пандемията?

- Електронната търговия в съвсем целия район на Централна и Източна Европа е обречена на двуцифрени растежи за идващите най-малко 4–5 години. В същото време става все по-лесно да продаваш отвън България, за което и компании като „ Метрика “ имат забележителен принос. Това би трябвало да е голям тласък освен за към този момент съществуващите онлайн търговци, само че и за тези, които разполагат с чудесни артикули, само че заради някакви съображения към момента не са почнали да се занимават с електронна търговия. Каквито и терзания да имат, част от нашата ежедневна работа е да им оказваме помощ с към този момент насъбрания опит, тъй че да преодоляват компликациите по-бързо и да развиват бизнеса си от ден на ден. Затова както „ Метрика “, по този начин и всички сътрудници в сектора имаме сериозна отговорност да осигурим стабилната основа и техническа инфраструктура, върху която да стъпят онлайн търговците, с цел да могат да мечтаят по-смело продуктите им да доближат до повече крайни клиенти във всяка една точка на България и света.

***

Бизнес визитка

Кол центърът на " Метрика " ООД обслужва компании като: „ Клет България “, „ Публисис “ АД, „ Билла България “, „ Рено Нисан България “, „ Тойота Балкани “, „ LCWaikiki България “, „ WWF България “, „ Загорка “ АД, bodyconstructor.com и мн. други За складово и фулфилмънт обслужване се довериха на " Метрика " ООД:: „ Загорка “ АД, „ Раабе България “, , , uchitel.bg, chefsplace.bg, kohlibre.eu, „ Публисис “ АД и доста други

Капацитет на бизнеса:

· Съхранение на палета – 2000+ палетоместа;

· Съхранение на стелажна система – 850+ линейни метра с височина 2,50 м;

· Обработка на колета за електронна търговия – 8000+ колета на ден;

· Лепене на стикери;

· Препакетиране, основаване на промоционални пакети;

· Влагане на писма (персонализация), директна поща;

· Клиентско обслужване (колцентър) по телефон, имейл, чат – 60+ оборудвани работни станции;

· Телемаркетинг – генериране на нови бизнес лийдове (с обезпечаване на база данни), потвърждаване на поръчки, продажба на артикули и услуги, потвърждаване на наличие за събития (организиране на събития);

· Въвеждане на данни (data entry).

За контакти:  [email protected], [email protected];

02/434 08 45; +359 897 880 023

LinkedIn :
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР