Нашият съвет бе формиран, за да дава медицинска експертиза в

...
Нашият съвет бе формиран, за да дава медицинска експертиза в
Коментари Харесай

Проф. Коста Костов увери: Няма конфронтация между нашия съвет и щаба

Нашият съвет бе образуван, с цел да дава здравна експертиза в битката против ковид и да изведем нужните заключения, препоръчи и препоръки към държавното управление. Ние сме съвет и ще даваме препоръки. Решенията ще бъдат взимани от държавното управление и в прочут смисъл от Оперативния щаб. Между нас и щабът бе основано изкуствено опълчване. Това обясни в утринния блок на bTV началникът на Медицинския съвет към държавното управление проф. Коста Костов.

,,Оперитвният щаб е прав, че PCR тестванията са по-надеждни, само че с бързите проби ще придобием една по-ясна картина на цялата зараза на COVID-19, ето за какво желаеме бързите проби да навлязат по-масово у нас'', уточни проф. Костов

Той показа, че ще предложи на държавното управление от медицинския съвет да бъдат излъчени двама представители, които да проведат среща с Оперативния щаб и да изяснят ''малките разминавания'', които имат.

Проф. Костов показа Медицинския съвет към Министерски съвет и разгласи: Не желаеме да влизаме в борба с спешния щаб

,,Надявам се да се вслушват в нашите препоръки, тъй като борбата е обща и всички би трябвало да излезем спечелили. Но другояче занапред ще поносим удари в обществото, това е ясно. Ще положа всички старания да стопя всевъзможни опити за конфронтация'', съобщи проф. Костов и добави, че от враждата, която са имали с ген. Мутафчийски, и двамата са излезли от тази мъжка борба като спечелили.

,,Моите проблеми с предишното съм ги разяснил по време на моето настояще'', сподели още по въпроса ръководителят на медицинския съвет.

Накрая проф. Коста Костов изясни, че той и сътрудниците му ще създадат всичко по силите си да не се стига до пик на болестта у нас.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2323  НА ЖИВО: 220 са към този момент инфектираните с ковид у нас НА ЖИВО: 220 са към този момент инфектираните с ковид у нас  Доц. доктор Мангъров: Ограничителните ограничения са положителни, само че би трябвало да се вкара всеобщо тестване Доц. доктор Мангъров: Ограничителните ограничения са положителни, само че би трябвало да се вкара всеобщо тестване  От през днешния ден българите, които пътуват за Румъния, подлежат на наложителна 14-дневна карантина От през днешния ден българите, които пътуват за Румъния, подлежат на наложителна 14-дневна карантина
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР