Нашият протест е заради проектобюджета за 2023-а година и по-точно

...
Нашият протест е заради проектобюджета за 2023-а година и по-точно
Коментари Харесай

Синдикат „Огнеборец“ алармира: С орязания бюджет за МВР не можем да си обновим техниката

Нашият митинг е поради проектобюджета за 2023-а година и по-точно в частта му за Министерство на вътрешните работи. Неудовлетворени сме от орязаните финансовите разноски и разноските по перо личен състав. Това съобщи в ефира на Nova News президентът на Синдикат „ Огнеборец “ към КНСБ инж. Венцислав Станков.

„ Управляващите са решили, че би трябвало да се съблюдава този 3-процентов недостиг и оттова се понижават разноските по бюджети. По този метод получаваме 6,5 млн. лв. по-малко за личен състав и 8,5 млн. лв. по-малко за финансови разноски. Заплатите няма да се понижат, само че това ще се отрази на средствата за подновянане и поддръжката на техниката. Казано с други думи, няма да може да се продължи с обновяването на техниката и ремонта на сградния фонд “, изясни инж. Станков.

Той добави, че упорстват и за нарастване на възнагражденията си с 15% и означи, че е оптимист, че настояванията им ще бъдат задоволени.

На въпрос за промяната в Министерство на вътрешните работи инж. Станков разяснява, че в последните 20 години все се прави промяна в системата, след която чиновниците на терен понижават.

Всяка промяна, стартирана в Министерство на вътрешните работи, се изкривява. Всяка нова власт потегля с концепцията да понижи администрацията и да усили състава на терен, обаче постоянно се получава тъкмо противоположното. Не знам по какъв начин става това, уточни президентът на Синдикат „ Огнеборец “.

В умозаключение инж. Станков подсети, че се намираме на прага на сезона на горските и полски пожари, заради което моли хората да бъдат деликатни, когато боравят с огън.

„ Апелирам хората да бъдат деликатни с оставянето на угарки и огън без контрол. И при най-малкия лъх на вятър не трябва да се пали огън “, акцентира той.

По думите му позитивна вест е, че пожарите поради човешка немарливост са намалели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР