Нашият лидер е прекалено толерантен и много дълго време търпи

...
Нашият лидер е прекалено толерантен и много дълго време търпи
Коментари Харесай

Радомир Чолаков: Очакваме правораздавателните органи да разплетат тази приятелско-корпоративна мрежа на "Промяната", която провали държавата!

Нашият водач е прекомерно търпелив и доста дълго време търпи тези хора (от " Промяната ", бел. ред.). Много пъти ни е казвал, че и ние би трябвало да бъде толерантни, да бъдем възпитани, само че чашата стартира да прелива. Това съобщи по bTV претендентът за депутат от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков. 
 
Защо не попитахте Йордан Иванов (кандидат за народен представител от Демократична България, бел. ред.) за наводненията в Карловско. И тъй като той желал " положително обвиняване ", желая да попитам дали прокуратурата ще повдигне ли в миналото " положително обвиняване " против някой чиновник за това, което се случи в Карловско, да вземем за пример. Мина година и половина, в която тези хора се упражняваха на гърба на ГЕРБ. Имаха всички благоприятни условия и запаси на страната да повдигат обвинявания – в случай че има такива. Единственото, което реализираха, беше един противозаконен арест, добави той.
 
Оттук нататък ние ще стартираме да задаваме въпроси и ние ще чакаме от правораздавателните органи да стартират да разплитат тази приятелско-корпоративна мрежа, която провали страната, добави Чолаков.
 
Кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС напомни, че газовата връзка с Гърция е стартирана по времето на третото държавно управление на Борисов. " Служебното държавно управление просто я довърши. Слава Богу, че е построен " Балкански поток ". Ще видите във времето какъв брой значим ще се окаже той. За газа към този момент всичко е ясно. Всичко, което се случи през последните няколко седмици е, че в газа бяха вкарани медиатори. С сътрудника Делян Добрев внесохме сигнал в ДАНС и Министерство на вътрешните работи за медиаторите – по какъв начин бяха конфигурирани медиаторите в газа и по какъв начин цената му се повиши с 30% ", напомни Чолаков. 
 
" ДАНС беше работил по този сигнал, а Бойко Рашков го беше смачкал. Разбрахме, че в този момент Демерджиев го е почнал. Дано Министерство на вътрешните работи да работи по нашия сигнал. Искам да поканя някогашния изпълнителен шеф на " Булгаргаз " доста бързо да стартира да споделя какво се е случвало и кой му е давал нареждания да включва медиатори, от които да купува газа скъпо и след това същия съветски газ да им го продава на ниска цена. Техните опорки към този момент се изчерпаха, към този момент ние ще задаваме въпросите. Не може всеки ден К. Петков да обикаля и да изяснява по какъв начин ще вкара Бойко Борисов в пандиза. Очакваме от правораздавателните органи да стартират доста бързо следствени дейности по всички вероятно осъществени закононарушения от държавното управление на Кирил Петков, тъй като по никакъв начин не са малко ", акцентира Болаков. 
 
Водещият попита по отношение на вкарването на тематиката с ареста на Борисов в Европейския парламент. " От Политическа партия ви упрекнаха, че това е обезверен ход, с който да се ангажират европейските институции ".
 
Радомир Чолаков: " А вие смятате ли, че европейските институции биха се заели просто тъй като някой ги е помолил, в случай че няма съществени аргументи. Кирил Петков и тази компания даже не схващат по какъв начин работят европейските институции. Не знам за какво настояват, че са учили на Запад, само че нищо не са научили. Европейските институции са скандализирани от обстоятелството, че против водача на опозицията в европейска страна може да бъде осъществен противозаконен арест. Това е необикновено извращение. Кирил Петков въобще да не си фантазира, че някой може да го поддържа. На второ място, Кирил Петков споделя, че Борисов би трябвало да бъде пенсиониран. Това е дискриминация по възраст. За такова изявление в Европейски Съюз всеки политик ще напусне политиката незабавно. Но ние в България сме доста ларж ".
 
Според него не е правилно, че Европейска комисия и Екологичен потенциал се преценяват с изборите в България. " Дошъл е моментът и са го вкарали в този момент. Искам да попитам обаче някой ще образува ли досъдебно произвеждане против незнаен причинител и за закононарушение по работа за противозаконния арест към Борисов? Обръщам внимание на Кирил Петков да внимава и да спре да приказва това, което приказва, тъй като може да има вероятно повдигнати обвинявания против него. Имаха година и половина и единственото, което организираха е приказки и един противозаконен арест ", добави той.
 
На въпрос от кого могат да бъдат импортирани тези обвинявания към Петков, Радомир Чолаков съобщи, че прокуратурата повдига обвиняванията. " Има някакво обикновено възпитание сред министър-председателите. Защото те са институция. Борисов в никакъв случай не е завеждал и няма да заведе дело против министър-председател (...) Обвиненията могат да бъдат повдигнати на база на обществените обстоятелства ".
 
Очакваме да се самосезира прокуратурата и да стартират следствия. Но бих задал въпроса: Какво стана с досъдебното произвеждане за нарушаване по член 313 от Наказателен кодекс за декларация с погрешно наличие, съобщи той.
 
Утре ще представим нашата предизборна стратегия, която е за възобновяване на България и е 140 страници. Ще видите нашите визии по всички тематики. Моля ви, когато гледате нашите специалисти, които ще я показват, спомнете си кои са техните специалисти. Искаме да се конкурираме в тази акция експертиза против експертиза – нашата в опазването на здравето, против тяхната, нашата в земеделието, против тяхната и така нататък Ще видите, че те за жалост даже нямат специалисти. 
 
На въпрос с кого биха управлявали, Радомир Чолаков съобщи, че е допустимо евроатлантическо обединяване. " Всеки, който споделя, че няма да ръководи с ГЕРБ, в действителност ще работи за продължение на служебните държавни управления на Румен Радев. Всеки, който споделя, че не желае да направи коалиция с ГЕРБ, явно желае да направи коалиция с Българска социалистическа партия. Ако и този път не създадем проатлантическо държавно управление ще продължат служебните държавни управления. Всяка пария, която е решила, че нейната най-висша цел е да се блъска в ГЕРБ, ще се разбие. То е като талази като канара – блсъка се Мая Манолова – изчезва, блъска се ИНТ – изчезва, в този момент ще се блъснат Политическа партия и те ще се разбият. Не мога да разера в полза на кого се прави всичко това ". 
 
Той предвижда, че след изборите всички ще отрезнеят. " Подозирам, че К. Петков ще би трябвало да бъде отхвърлен от политиката. Това, което прави сега е камикадзе, той се разрушава. Според мен след изборите партиите ще са размислили. ГЕРБ ще бъде първа политическа мощ, това е повече от ясно. ГЕРБ ще получи мандат за сформиране на държавно управление. И мисля, че този път ще се опита напълно съществено да сформира отговорно държавно управление. Бих предложил диалозите да стартират с най-малката партия, а не с втората по величина ", акцентира Чолаков.
 
На въпрос дали препорячва диалози и с Движение за права и свободи, Радомир Чолаков съобщи: " Мисля, че би трябвало да се беседва с всички. Всяка партия съставлява български жител и всички заслужават почитание. Не се опитвайте да манипулирате в тази повърхност. Ще опитаме да беседваме с партиите в противоположна поредност, от най-малката към втората и съм сигурен, че в някакъв миг ще бъде формирано държавно управление ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР