Нашият конгрес ни е задължил да не приемаме коалиция с

...
Нашият конгрес ни е задължил да не приемаме коалиция с
Коментари Харесай

Борисов ще говори с ГЕРБ да падне забраната за кабинет с БСП, но експертен

Нашият конгрес ни е задължил да не одобряваме коалиция с Българска социалистическа партия. Но ще беседвам с сътрудниците, тъй като Българска социалистическа партия доста се промени, и сходна възбрана не би трябвало да бъде спирачка за някакво техническо експертно държавно управление.

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в изявлението си по време на лидерската среща, проведена от Корнелия Нинова, която взе третия мандат и води диалози по цели за спешен кабинет. Той обаче направи експлицитното конкретизиране, че в този момент ГЕРБ не може да поддържа кабинет с мандат на Българска социалистическа партия.

Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ и Стефан Янев седнаха на една маса. Празни останаха местата на ридерите на „ Продължаваме промяната “ и на „ Демократична България “, които отхвърлиха да вземат участие в срещата.

Всички сме наясно, че страната е в политическа рецесия. С цялостното схващане, че сме разнообразни и идеологически, и политически, и ще останем такива, само че би трябвало да намерим диалог по значимите за България въпроси, стартира Корнелия Нинова.

Готвейки се за срещата, от Българска социалистическа партия са създали сериозен разбор на стратегиите и заявките на партиите. И изведохме напред 4 въпроса – законите по проекта за възобновяване, приемане на бюджета за 2023 година, участието в Шенген и правосъдната промяна, с цел да търсим това, което ни събира, а не разделя, изясни Нинова.

Ако има предпочитание, ще се откри метод, приключи соцлидерката.

По метода, по който отправихте поканата, тя задължаваше да се явим – казахте, в случай че сте мъже, заповядайте, отговори й Бойко Борисов.

Убеден съм, че отиваме за пети път на избори и след тях отново същото ще приказваме. Ако не се създаде на прелиминарен сходен формат какво ще се прави, съобщи Борисов.

Убеден съм, че в случай че преди имаше сходен диалог, щеше да има държавно управление. Не ни стигна мъдрост, нито мощ, нито воля. Добре работещ парламент, а не може да се излъчи държавно управление, подлага на критика Борисов държанието и на отсъстващи Политическа партия и Демократична България.

„ Дори вие нямате към този момент разграничителни или червени линии, които да тормозят. Въоръжението за Украйна мина. F-16 мина, към този момент са признати от Народното събрание, какъв е казусът?

Най-лесно е още един месец приказки. Никой не желае съществено да огледа на ръководството, тъй като е доста тежко.

Приемам упреците ви за модела, който ние сме следвали. Но 2 година имаме модела Радев, хайде да ги съпоставим.

Ние ще създадем всичко допустимо да лидираме и правосъдната промяна “, съобщи Борисов.

Като доста значима дефинира срещата водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Макар че най-вероятно отиваме към следващите ненужни предварителни избори. Той изясни, че в този мандат разговорът се е водил с ултиматуми.

Когато на конгреси се одобряват заявления „ с този не “ не е добре, тъй като идват едни по-висши цели от партийните, когато би трябвало да има разговор в името на страната, приветства думите на Борисов водачът на Движение за права и свободи.

Това са положителни предпоставки в интервала до възможните предварителни избори да имаме такова държание, че след тях да можем да преодолеем политическата рецесия и да има постоянен кабинет, разяснява Карадайъ.

Той подлага на критика, че другите партии приказват за правосъдна промяна, само че я схващат повече като кадруване и нямат храброст за същински промени, каквито предложили Движение за права и свободи.

Нормалността в политиката минава през разговора, с цел да преодолеем политическата рецесия. Отсега да създадем изискванията и предпоставките за разговор измежду следващите ненужни и предварителни избори, приключи Карадайъ./24 часа
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР