Нашият град е дълбоко свързан с Освобождението на България от

...
Нашият град е дълбоко свързан с Освобождението на България от
Коментари Харесай

Община Враца раздаде над 1500 знамена на ученици

„ Нашият град е надълбоко обвързван с Освобождението на България от турско иго. Освен историческите монументи и свидетелствата за паметните борби на Христо Ботев и неговата чета, Враца пази жив духа на поета и бунтовник. В навечерието на 3 март, да си напомни какво минало имаме и да съхраним загатна за него. Нека бъдем единни и дружно да преодоляваме компликациите! “. С тези думи кметът Калин Каменов откри патриотичната самодейност, която се организира за пета поредна година и се провежда от Община Враца. Над 1 500 флагове бяха раздадени на възпитаниците от образователните заведения в Община Враца.

Каменов прикани дружно да се чества Националният празник - 3 март и всеки да се включи в честването му на площад „ Христо Ботев “.

Училището, в което беше обещано началото на проявата бе в СУ „ Васил Левски “, където най-малките ученици получиха трибагреника.

„ Бъдете борбени, дейни и целеустремени. Където и да учите, не забравяйте че сте българи и направете по този начин, че да се гордеем с Вас! “. Това сподели кметът Каменов на дванадесетокласниците от СУ „ Козма Тричков “. Градоначалникът раздаде българското знаме и на учениците от „ Отец Паисий “, „ Св. св. Кирил и Методий “ и Професионална гимназия „ Димитраки Хаджитошин “.

Кметът Каменов подари флагове и на възпитаниците на детска градина „ Европейчета “, които взеха присъединяване в урок по родолюбие, представящ паметни дати и моменти от Освобождението.

Стотици български трикольори бяха раздадени и от заместник-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева в СУ „ Никола Войводов “, СУ „ Васил Кънчов “, в началните учебни заведения „ Св. Софроний Врачански “ и „ Иванчо Младенов “, както и в професионалните гимназии „ Н. Й. Вапцаров “ и по търговия и ресторантьорство.

В родолюбивата самодейност се включиха и ръководителят на Общински съвет - Враца Нели Стоянова и заместник-председателят - Владимир Христов, които раздадоха трибагреници в НУ „ Иван Вазов “, СУ „ Христо Ботев “, ППМГ „ Акад. Иван Ценов “ и ПЕГ „ Йоан Екзарх “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР