Нашият глас трябва да бъде чут. Трябва да бъде казано

...
Нашият глас трябва да бъде чут. Трябва да бъде казано
Коментари Харесай

Огнян Дамянов: Лустрация и реподбор са червената линия, която не трябва да бъде прекрачена

Нашият глас би трябвало да бъде чут. Трябва да бъде казано ясно – българската прокуратура е и следва да остане самостоятелна, с цел да може да извършва своите отговорности. Това съобщи Огнян Дамянов от Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС).
Дамянов взе участие в, което събра в София над 700 магистрати от цялата страна, отдадено на тематиката за независимостта на държавното обвиняване.
 Гешев: Наричат ни мафия, тъй като внесохме в тъмнината светлина Гешев: Наричат ни мафия, тъй като внесохме в тъмнината светлина
" Прокуратурата е обект на офанзиви от всевъзможен темперамент, обиди и какво ли още не. Цена, която заплащат за жалост и нашите фамилии. Защо...
„ Никога не съм очаквал, че иска ми се наложи да приказвам по въпроса за независимостта на българската прокуратура и разследване. Прокурор съм от 23 години и половина. Време, в което непрестанно бяхме реформирани. Бяхме реформирани от Съюз на демократичните сили, бяхме реформирани от Национална движение „Симеон Втори", от Българска социалистическа партия, от Движение за права и свободи, от ГЕРБ, от Реформаторки блок.
Бяхме реформирани от голям брой НПО-та, които получиха финансиране евентуално едвам бъдат издигнати няколко правосъдни покои, като тази на бул. „ Витоша “. Бяха направени голям брой документи, пътни карти, тактики, които не знам къде стоят, може би в чекмеджетата на някои бюрократи.
В резултат на това нашата Конституция беше изменена неколкократно в главата за правосъдната власт “, съобщи той пред магистратите и напомни, че единствено за последните малко над 10 години Законът за правосъдната власт е променян близо 50 пъти.
Според него българските прокурори и следователи постоянно са приемали измененията, само че без да излагат своето мнение. „ Това е нашата неточност “, означи Дамянов.
 Костадинов: Хората няма да се задоволят с половинчати ограничения, време е за лустрация (ВИДЕО) Костадинов: Хората няма да се задоволят с половинчати ограничения, време е за лустрация (ВИДЕО)
" Сега е момента да покажем, че опция има. И то не една, а няколко. Много, хиляди. Всеки един първокласен човек с експертни знания...
„ Напоследък се чуват, за реподбор, каквото и да значи това. Това е тази алена линия, която ние не можем да допуснем да бъде прекрачена “, счита той, призовавайки политиците да организират каквито и да било промени едвам след „ рационален и необорим спор “, с цел да се стигне до „ май-доброто допустимо решение “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР