"Нашият език е признат от Европейския съюз", това е заявил

...
"Нашият език е признат от Европейския съюз", това е заявил
Коментари Харесай

Заев: ЕС е признал езика ни

"Нашият език е приет от Европейския съюз ", това е декларирал министър председателят на Северна Македония Зоран Заев, представен от локалното издание Макфакс.

Министър-председателят в Скопие през днешния ден е поздравил съгражданите си с деня на Свети Климент Охридски. "Индивудалността на нашия език и неговата писменост е приета от Европейски Съюз. В Брюксел почитат езиковото разнообразие и въз основа на признаването на нашия език е приета и нашата национална еднаквост ", е подчертал той в приветствения адрес.

"През книжовната школа на Св. Климент Охридски са минали към 3500 възпитаници. Това е голям брой за тези, а и за днешните времена. Почитаният на днешната дата светец се е справил с това предизвикателство. Ние, актуалните македонци, също ще се оправим с провокациите и ще продължим неговото дело ", е показал още Заев.

Гражданите на югозападната ни съседка са били поздравени с националния празник и от водача на най-голямата опозиционна мощ в балканската страна ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицоски. "Днес означаваме една от най-светлите дати в нашия календар. Благодарение на делото на Св. Климент Охридски ние можем гордо да се назовем македонци. Той постави темела на нашата етническа, културна и политическа еднаквост, която актуалната власт употребява за разменна монета, извършвайки национално изменничество ", е декларирал той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР