Нашите усилия доведоха до това да няма увеличение за две

...
Нашите усилия доведоха до това да няма увеличение за две
Коментари Харесай

Нинова за казуса с мобилните оператори: Ако не се бяхме намесили, увеличението щеше да е двойно

Нашите старания доведоха до това да няма нарастване за две години и със задна дата. Ако в този момент усилват с 3%, само че в случай че не се бяхме намесили, щеше да е двойно нарастването.

Така вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова отговори на въпрос за известието, което " Теленор " са изпратили на потребителите, че подвигат таксите с 3.3% въз основа на показателя на потребителските цени от 2021 г. 

Нинова изясни, че " Теленор " предявили в края на предходната година искане да усилят цените на мобилните услуги за потребителите за 2021 и 2020 година Това опонира в подписаните контракти сред " Теленор " и потребителите, като в договорите пишело, че могат да усилват цените единствено един път за цяла година.

Както знаете, с наша заповед спряхме това, обявихме го за нелоялна комерсиална процедура, те оспориха предварителното осъществяване на заповедта, изгубиха делата и се отхвърлиха от нарастване на цените за две години вкупом и със задна дата, разясни тя.

В момента по информация на Нинова " Теленор " ползват нарастването на цените единствено за 2021 година, което е написано в договорите сред тях и потребителите и което е законно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР