Нашите топлоцентрали са изправени пред сериозно изпитание. Те са нашата

...
Нашите топлоцентрали са изправени пред сериозно изпитание. Те са нашата
Коментари Харесай

Радев алармира, че централите ни са поставени пред изпитание

" Нашите топлоцентрали са изправени пред съществено тестване. Те са нашата самостоятелност, самостоятелност в енергетиката и имат стратегическо значение ". Toва съобщи президентът Румен Радев по време на среща с двете огромни синдикални организации - КНСБ и КТ " Подкрепа ".

По думите му тематиката на синдикатите и разглеждането на измененията в ЗИД на Закона за енергетиката са значими за цялото общество. Държавният глава желае да разбере от КНСБ и КТ " Подкрепа " по какъв начин измененията в закона ще се отразят изцяло на нашата енергетика, на потребителите и на всички компании в страната.

Радев желае да знае дали нормативно сме подготвени, дали производители, дали консуматори са подготвени, дали е ясна концепцията по какъв начин ще стане и какво отражение ще има върху потребителите и бизнеса измененията в закона. Трябва да мислим за трансформацията, която ни чака, значима е и Програмата за въглищни райони в преход, с която България закъснява, предизвести президентът.
 Синдикатите уговарят президента да не постанова несъгласие на Закона за енергетиката
Синдикатите уговарят президента да не постанова несъгласие на Закона за енергетиката

КНСБ желаят да останат всички доходи от излъчвания в държавите-членки на Европейски Съюз

Трябва да мислим за хората и по какъв начин с годините ще трансформираме районите, тъй че хората да имат ясна посока по какъв начин ще се развиват опциите за тяхното прехранване в бъдеще, както и каква промяна на самите централи можем да създадем, с цел да дават отговор на условията.

Ние имаме нови фактори и отговорът на всички тези въпроси зависи от окончателното създаване и показване на Националната енергийна тактика 2030-2050 година, означи Румен Радев. Според него поправката в ЗИД на Закона за енергетиката ще бъде следващата, само че имаме най-важният нов фактор - Зелената договорка на Европейски Съюз.

По думите на Радев Зелената договорка ще ни даде големи благоприятни условия да модернизираме освен енергетиката, само че и страната, стопанската система, системата на образованието , да изведем нашата стопанска система на ново равнище и да я трансформираме изцяло. В умозаключение президентът уточни, че тематиката за енергетиката е въпрос от стратегическо-национално значение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР