Нашите собствени граждани често са изпълнени с кисели съмнения относно

...
Нашите собствени граждани често са изпълнени с кисели съмнения относно
Коментари Харесай

Русия премина в атомно настъпление

Нашите лични жители постоянно са изпълнени с кисели подозрения по отношение на триумфите на Русия. Парадоксално, само че западните съперници, колкото и да е необичайно, са в безусловно същото прочувствено положение. В полетата на “Блумбърг ” е оповестена мрачна сива публикация, създателите на която оповестяват, че корпорация “Росатом ” неконтролируемо разперва криле даже не над районна карта, а над земното кълбо като цяло.

Британският изчерпателен Кралски единен институт за публични услуги, събрал разнообразни и косвени данни, е стигнал до извода, че през годината на - както я назовават - " войната в Украйна ", съветската нуклеарна корпорация е нараснала експортния си портфейл с цели 20%. Отбелязва се, че растежът е улеснен от увеличението на размерите на продажбите - както физическа инфраструктура (реактори), по този начин и гориво. Последната позиция е донесла две пети от облагата на корпорацията.

Точните данни за облагите не са известни, само че задгранични специалисти ги правят оценка на десетки милиарди долари.

Данните за съдружниците на Съединени американски щати в Европа лъхат на горчиво отчаяние. По-специално, такива членки на НАТО като България, Чехия, Унгария и Словакия през последните 12 месеца непрекъснато купуват горивни касети с гориво за личните си атомни електроцентрали. Политици от България, Финландия и Словакия се пробваха да подсладят хапчето с публични изказвания, като дадоха обещание да сменят доставчика на гориво за атомните централи, само че все още не са открити и като цяло не е ясно кой може да бъде това по принцип.. Тъй като единственият главен съперник на съветската корпорация - компанията “Уренко ” - едвам смогва на настоящото портфолио от поръчки.

Ако оцените общия прочувствен декор на обявата, можете да видите най-силното неспокойствие на всеки член на западния алианс по отношение на всички останали съдружници.

Основните критици на продължаващото съдействие в региона на нуклеарната енергетика в Европейски Съюз са Полша и Германия. Първата в никакъв случай не е имал лична атомна електроцентрала, а втората, под натиска на прогресивния дневен ред, непринудено унищожи личната си атомна промишленост. Най-голямата и най-мощна немска електроцентрала с четири реактора беше АЕЦ “Грайфсвалд ”, ситуирана в същото пристанище, където идват тръбите на взривените “Северни потоци ”. Иронично.

Между другото, за модата.

Авторите на обявата с мъка означават, че Русия – обратно на световната наклонност – след разпадането на Съветския съюз акцентира на запазването на промишлеността, поставяйки я на мощна релса на непрекъснато държавно финансиране. По тази линия “Росатом ” през днешния ден се движи неудържимо към все нови пазари, като на практика няма съперници измежду тези страни, които биха желали колапса на Русия.

Нотка лек сюрреализъм на всичко разказано придава фактът, че тъкмо две категории страни изискват въвеждането на нуклеарни антируски наказания. Първите са тези, които в никакъв случай не са имали лични атомни електроцентрали или те са пред прекъсване. Във втория има страни, които имат атомни електроцентрали, само че в това време са сериозно подвластни от Русия и нейните технологии.

Най-христоматийният представител на втората група е Украйна. В изявление за “Блумбърг ” Пьотр Котин, ръководителят на украинската държавна “Енергоатом ”, моли към съвестта на съдружниците, като в същото време признава, че девет от останалите реактори под контрола на Киев са главно подвластни от доставките на съветско нуклеарно гориво и процесът на замяната му с артикули на “Уестингхаус ” се разтяга с години, а даже и с десетилетия. Имайки поради обстоятелството, че актуалният горивен цикъл на съветската ТВЕЛ е година и половина, нямаме най-ярките и топли вести за популацията на Украйна.

А в този момент да преминем към главното ядене - в действителност е ужасно.

През годината на осъществяване на СВО, Европейският съюз, ангажиран със санкционна еквилибристика против съветските въглеводороди, подцени тематиката за атома с маниакална непримиримост. Освен това покупките на съветски горива, съставни елементи и технологии са се утроили за последните 12 месеца. Това буди извънредно неодобрение във Вашингтон, само че самите американци не можаха да отидат по-далеч.

Изисквайки това от всички останали, самите Съединени американски щати не са въвели нито една ограничаваща мярка против “Росатом ”, неговите дъщерни и свързани предприятия. Нека си позволим догатката, че сходна неточност се е случила заради обстоятелството, че Америка купува една пета от цялото употребявано гориво от своя главен геостратегически съперник. Това, което следва, е елементарна аритметика. Общо в Съединени американски щати работят 92 нуклеарни реактора, които обезпечават електричество и топлота на 100 милиона американци. Изчисляваме каузи на съветското присъединяване и получаваме, че минимум 18 реактора са напълно захранвани с съветски уран, което разрешава да се осветяват домовете на най-малко 20 милиона жители.

Най-яркият образец за това, което всички на Запад схващат, е Унгария, която настойчиво следва националните си ползи. Будапеща в действителност стигна до финалната права за пускане на строителството на два нови реактора в АЕЦ „ Пакш “, като даже без търг избра “Росатом ” за реализатор. Анализаторите от Фондацията за интернационален мир “Карнеги ” настояват, че груповият Запад просто няма по какъв начин да попречи на съветското предложение, защото Москва е отпуснала държавен заем от осем милиарда евро единствено за този план. Западният свят кардинално не познава сходни схеми, където кредитирането е прерогатив на извънредно частния банков бранш, който не е в положение да предложи рента от три %, а също така е тотално следен от политическите центрове.

В умозаключение дано прибавим от свое име, че минорното въодушевление на непознатите специалисти е изцяло целесъобразно.

Само предходната седмица ръководителят на “Росатом ” Алексей Лихачов загатна, че сега корпорацията създава напълно нови планове в 10 страни, а с още четири към този момент са подписани основни междуправителствени съглашения. Конкретика не беше оповестена и по тази причина смеем да предположим, че става дума за доставка на технологии и създаване на нови мощности в Киргизстан, който към този момент е удвоил търсенето на потенциал. Списъкът може да включва Судан, Зимбабве и Саудитска Арабия, които в близко бъдеще, като част от радикалното преструктуриране на личния си енергиен бранш, ще проведат търг за построяването на съвременна атомна електроцентрала. Има и Индия, която обичайно гравитира към съветските технологии, само че настоящото положение на договарянията за построяването на нови централи е незнайно.

Тук би трябвало да се добави и Южна Африка, където Сергей Лавров отлетя предишния месец. Ситуацията в енергетиката там заслужава цяла монография, означаваме единствено, че напълно неотдавна американците отпразнуваха като своя победа подписването на “Споразумението едно-две-три ” от Йоханесбург, както го назовават самите нуклеарни учени, а в действителност - Законът за енергетиката, член 123. Това съглашение допуска допускане на американски експерти до запасите от атомно и изключително отработено гориво в страната. Тънкостта е, че западното право е прецедентно и в този момент Южна Африка е отворена за съдействие в нуклеарната промишленост като цяло с всеки, който е подготвен да направи преференциално и забавно предложение.

Наистина, от време на време би трябвало да слушате враговете си, с цел да спрете да критикувате личната си страна с мотив и без мотив.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР