Нашите сънища може да са истински ключ към пътуването във

...
Нашите сънища може да са истински ключ към пътуването във
Коментари Харесай

Сънищата на човека са свързани с пътуване във времето, твърди сомнолог

Нашите сънища може да са същински ключ към пътуването във времето - както към предишното, по този начин и към бъдещето. Това твърди съветският сомнолог Игор Литовцев.

Още в антични времена хората са вярвали, че благодарение на сънищата може да се предскажете бъдещето. Някои модерни хора не престават да имат вяра в чудодейното знамение на съновиденията.

Изследвания сочат, че човешкият мозък е кадърен да ръководи сънищата, които виждаме. Учени са открили, че преди началото на съновиденията пулсът на човек внезапно се покачва и по-късно се връща към естественото. Това може да свидетелства, че мозъкът " предсказва " бъдещето благодарение на сънищата.
Как сънищата ви разкриват потиснатите стремежи?
Сънищата са присъщи за етапа на дълбокия сън. Всеки сънува, като постоянно сънищата ни навестяват повече от един път на нощ. Помните ли к...
Прочети повече
Някои експерти считат, че явленията, които се случват в сънищата, могат да оказват помощ за развиването на квантовата физика и да дадат схващане за това, по какъв начин е организиран светът. Например могат да оказват помощ за обяснението на квантовата противоположна причинност* и квантовото усложнение, т.е. когато следствието предхожда повода за събитието. От своя страна, квантовата противоположна каузалност може да е ключът към пътуването във времето, защото се отнася до връзката сред минало и бъдеще.
Учени накараха времето да потече по едно и също време напред и назад
По подобен метод човешкият мозък може да се съпостави с " машина на времето ". Той помни събития от предишното и е в положение да „ придвижи “ човек там благодарение на спомените. Освен това споменът за предишното също може да помогне да се предскаже бъдещето. Не бива да се не помни, че повторението на едно и също деяние при същите условия води до същия резултат. Тази предсказваща дарба оказва помощ за освобождение на човешкия мозък от ненужния стрес и му разрешава да действа обикновено.

В същото време Литовцев означи, че специалистите към момента не са съумели да се приближат до установяване на това, какво съставлява човешкото схващане. Възможно е естеството му да е обвързвано с квантовата физика. Все още няма доказателства за тази позиция. Но в случай че вземем поради, че квантовата физика и невропсихологията са млади науки, то по-скоро всички световни открития занапред предстоят.


Спомените на един американец, озовал се 800 години в бъдещето
Какво е да се озовеш 800 години в бъдещето и да се върнеш обратно във времето? Това може и да е добър сюжет за научнофантастичен филм,...
Прочети повече
* Според концепцията за противоположна каузалност, наричана също ретропричинност, времевият ред на повода и следствието е извърнат във връзка с естествената причинно-следствена връзка, т.е. може да има случаи, когато резултатът времево, само че не причинно, предхожда повода.

Идеята за противоположната каузалност не би трябвало да се бърка с тази за пътешестване във времето. Тези две понятия са свързани дотолкоз, доколкото и двете са съгласни, че е възможно  да се повлияе причинно на предишното. Разликата обаче е, че пътуването във времето включва причинно-следствена връзка, до момента в който противоположната каузалност не го прави. Причинните връзки от своя страна могат да се появят единствено във галактика, в която човек има затворени времеподобни криви. За разлика от тях противоположната каузалност може да се случи в свят, в който няма такива затворени времеподобни криви.
Знаех, че това ще се случи: Истината за предчувствията
С други думи, елементарна система S, участваща в пътешестване във времето, би запазила времевия си ред по време на цялото си пътешестване (часовник, измерващ вярното време на S, ще продължи да се движи по часовниковата стрелка); само че в случай че същата система S се включи в развой на противоположна каузалност, редът на вярното ѝ време ще би трябвало да се обърне, в смисъл че чувството за времето на системата ще стане противоположно на това, което е било преди пътуването ѝ обратно (часовникът ще стартира да се движи назад на часовниковата стрелка). Така че противоположната каузалност и пътуването във времето логичен не се пораждат взаимно и пътуването във времето се разграничава от пътуването обратно във времето.

 

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР