Нашите правомощия са, за да не злоупотреби Булгаргаз, ние проверяваме

...
Нашите правомощия са, за да не злоупотреби Булгаргаз, ние проверяваме
Коментари Харесай

Иван Иванов скочи на правителството

Нашите пълномощия са, с цел да не злоупотреби Булгаргаз, ние ревизираме и по-късно се произнасяме. Това съобщи ръководителят на КЕВР - спорната персона Иван Иванов, който за похлупак от дълго време е с изминал мандат като началник на КЕВР.

Премиерът Кирил Петков би трябвало да знае, че КЕВР се произнася по осреднена цена за месец декември, а не за осреднена цена, за която той приказва. Веднага след тази седмица цената на природния газ подскочи с 20%. Именно, с цел да се защитят хората от пиковете, се дефинира цена на база осреднената стойност за целия предхождащ месец, добави той.

Решението се взима постоянно на 1 януари, акцентира Иванов.

КЕВР като самостоятелен регулатор се произнася по закрепени периоди, организират се открити и закрити съвещания, без значение от държавното управление, уточни ръководителят.

Според него има предумишлено отношение към комисията.

Ние не бяхме потърсени на никаква среща, на която да разбираем и защитим нашата позиция и да убедим държавното управление в нашия метод. Вместо това бяхме обругани, че сме хора, които не пазиме ползите на потребителите. Намаляването на Данък добавена стойност щеше да е ориентирано към битовите консуматори, което щеше да понижи цените за крайните консуматори, защото за бизнеса има опция за други облекчения, посочи той.

Мярката е препоръчана за 3 месеца, тъй като прогнозите са в първата половина от годината цените да паднат.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР