Нашите политици са глухи и се правят на глухи, никой

...
Нашите политици са глухи и се правят на глухи, никой
Коментари Харесай

Стефан Цанев: Първият, който печели от битката между политиците, е президентът

Нашите политици са глухи и се вършат на глухи, никой не желае да чуе думите на другите. По-трудно е да схванеш непознатите причини. Трябва да се опиташ да схванеш другия човек. Не може ти са си постоянно правият, а той виновният, съобщи пред Българска национална телевизия писателят и драматург Стефан Цанев, разяснявайки настоящата политическа обстановка у нас.

Според него същинската алтернатива ще настъпи след идващите избори.

„ Не знам за какво политиците не го схващат. „ Възраждане “ ще стане втора политическа мощ. Тогава казусът става съществен, тъй като тя ще сложи следните въпроси – оставаме ли в Европейски Съюз, оставаме ли в НАТО “, предизвести Цанев.

Той прикани политиците да бъдат подготвени за тази алтернатива, в случай че не съумеят да сформират кабинет.

„ Недоволните се усилват и „ Възраждане “ събира всички тези недоволства. За тях полезностите са други “, добави Цанев.

Той не споделя напълно изказванията на един негов сътрудник публицист, че у нас бушувала тиха революция.

„ Тя е шумна. Но тя не визира народа, а е измежду политиците. Сред народа няма такива противодействия както измежду политиците, само че заплахата да проникне по-надолу е доста огромна “, съобщи Цанев.

Писателят предизвести, че неприятната народна власт неизбежно ражда желанието за мощната ръка.

„ Първият, който печели от тази борба, е президентът, който ръководи цели две години. Страхувам се, че принудително партиите ще създадат от Румен Радев кандидат-диктатор “, съобщи Цанев.

Той съобщи, че всички служим на една страна, би трябвало да се преодолеят несъгласията.

„ Властта скапва хората. Властниците страдат от една и съща болест, стартират да мислят, че като са на върха са най-умните. Колкото по-високо се качват, толкоз повече се усамотяват и нямат потребност от препоръки. Хората към тях стават все по-сервилни и в последна сметка те остават самотни “, счита Стефан Цанев.

За него като публицист е оскърбление да стане политик, тъй като това не е работата на човек като него.

„ Първият, който ми предложи да стана политик беше Андрей Луканов след измененията. Никога не ме е съблазнявало. Много съм податлив към суетност и една власт би ме направила подобен какъвто прави властниците “, показа Цанев.

Той не сте опасява от изкуствения разсъдък, тъй като не го разбирам.

„ Страх ме е от груповата нелепост. Изкуственият разсъдък има различен морал, там се борят хора с доста пари “, сподели писателят. „ Не е значимо какво приказваш, а по какъв начин го казваш. Депутати, министри и даже публицисти ъ-кат, това загрозява речта. В нито една задгранична медия, която проследявам не съм забелязал това. Навремето учителите доста следяха да няма ъ-кане. Един мой преподавател споделяше преди време такива звуци можеш са издават в тоалетната, когато се напъваш. Тъжното е, че от ден на ден младежи ъ-кат. Трябва да внимаваме по какъв начин се приказва, тъй като хората гледат телевизия и подражават на представителите, които гледат. Те носят огромна отговорност. Трябва да бъдем доста деликатни и да не позволяваме най-малко съзнателни неточности. Вярвам и желая да настъпи Българският Великден “, съобщи писателят Стефан Цанев, представен от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР