Нашите политици не искат да се научат, да погледнат какво

...
Нашите политици не искат да се научат, да погледнат какво
Коментари Харесай

Проф. Овчаров: Да наречеш Габриел "лице на мафията" е нелепо

Нашите политици не желаят да се научат, да погледнат какво се е случило в предишното. В първата половина а на 20-и век има задоволително образци - битката за премиерските места, като ги виждам по какъв начин са се вкопчили да бъдат министри непременно, това ми припомня за Големанов. Ако не се чете, не могат да се избегнат грешките, които са равни. Това съобщи археологът проф. Николай Овчаров в студиото на " Bu;garia ON AIR ".
 
Според него политическата рецесия ще се реши и ще има ротация. " Би трябвало да се договорят. Важно е да имаме държавно управление сега. Ако още веднъж влезем в безвремието, ще бъде неприятно. И за мен ще бъде неприятно, най-накрая се отпуснаха средства за археология. Чакаме да се образува държавно управление, с цел да получим парите и да стартираме след месец разкопки. Не могат да не ни ги дадат, само че в случай че ни ги дадат септември, какво да ги вършим ", сподели проф. Овчаров.
 
Той акцентира, че светът се тресе, приказва се за нуклеарна война, която съгласно него, колкото и необикновено да звучи, е нещо допустимо. Археологът прикани политиците са успокоят пристрастеностите. " Точно Мария Габриел да наречеш " лице на мафията " е неуместно, Асен Василев трябваше да се сети какво огромно въздействие има тя в Европейски Съюз. Трябва да си сдържат нервите, надалеч не е единствено " Възраждане ", в този просташки звук вървят всички. Ситуацията е близка до патова. Ако се отиде в този момент на избори, какво става - тези две страни още веднъж ще би трябвало да си приказват, и с 5% разлика, отново ще би трябвало да си приказват, не са вероятни други конфигурации ", уверен е проф. Овчаров.
 
Той показа книгата си " Великите владетели на Второто българско царство ", която е плод на 25 -годишен труд. " Проф. Пламен Павлов я назова епопея, сага - всичко това е, само че на първо място е историческо проучване. Посветил съм доста години на избрани царе. Например Иван Шишман - пренебрегнат държател, който историческите данни демонстрират в напълно друга картина - пореден герой против османското настъпление, само че не му стигат силите ", уточни археологът.
 
Той разяснява и тематиката за Северна Македония и нападателните нападки към България в подтекста на идните избори там. " Държавата се гради върху антибългаризма. Не ги виждам политици и историци какво ще вършат, в случай че се отстрани антибългаризмът, те няма върху какво да стъпят. Наближават избори там, ще се втвърди тонът, всички претенденти ще играят на тази струна ", уверен е проф. Овчаров. 
 
Според него, в случай че не е била войната в Украйна, до момента Европа е щяла да разбере какво съставлява РСМ: " Северна Македония е Троянският кон на Русия, тъй като е под сръбско въздействие ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР