Нашите партньори най-сетне разбраха къде е истинският проблем. Ние ще

...
Нашите партньори най-сетне разбраха къде е истинският проблем. Ние ще
Коментари Харесай

Евроинтеграцията на РСМ не зависи от срок, а от резултат, отсече Радев

" Нашите сътрудници най-накрая схванаха къде е същинският проблем. Ние ще продължим да отстояваме освен историята, културата, само че и спазването на правата на македонските българи. Те би трябвало да получат своите ясни конституционни гаранции. Това е най-важният критерии - спазването на човешките права ".

Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Брюксел.
 Мицкоски: За любовта са нужни двама, България да впише македонците в Конституцията си
Мицкоски: За любовта са нужни двама, България да впише македонците в Конституцията си

Ако София изиска включването на българите в Конституцията на РСМ

На въпрос - има ли желание в персонални срещи с европейски водачи на следващия ден да приказва за районен съд Македония, Радев отговори, че това е обособена тематика и увери, че до момента, на всички препоръки с водачи на европейски страни той е приказвал и благодари, че тематиката " Македония " отпада от дневния ред . Той благодари и на българските дипломати.

Този развой не се води от периоди, той се води от резултати . Ние периоди не даваме. Ние чакаме резултати и всевъзможни опити да бъде оказван напън върху България са контрапродуктивни. Те водят до закъснение на процеса и това би трябвало да се схваща от всички.

С президента на Франция Еманюел Макрон се видяхме неотдавна в Страсбург и той ясно знае българската позиция, тъй че не чакам напън. С Франция имаме да решаваме други въпроси, свързани с енергетиката.
 Петър Стоянович: Северна Македония е инцидентно основана страна, нация и език
Петър Стоянович: Северна Македония е инцидентно основана страна, нация и език

Българския политически хайлайф да има единна позиция към Македония, упорства историкът

Радев акцентира, че сътрудниците ни схващат същността на казуса - той надвишава визиите за исторически спор сред две прилежащи страни. " Това е проблем, който визира надълбоко фундамента на Европейски Съюз. Това са полезностите и правилата, които ние изповядаме, човешките права, неналичието на дискриминация.

Има ясна тематика на съвета през днешния ден - това е срещата на високо равнище на източното партньорство на Европейски Съюз. Той е значим инструмент за разширение и съдействие на страните от този район. Тази среща протича на фона на една усложнена конюнктура, макар оповестеното отдръпване от страна на Беларус от партньорството тази година, там остава казусът с човешките права и потреблението на мигрантската рецесия.
 Зоран Заев чака деблокиране на началото на договарянията на РСМ за еврочленство
Зоран Заев чака деблокиране на началото на договарянията на РСМ за еврочленство

При диалог с новоизбрания министър председател на България Кирил Петков

Има ескалация на напрежението в и към Украйна - по границите. Конфликтът сред Армения и Азербайджан взе човешки жертви, неговото разрешаване остава истинсско предизвикателство. Дори на този декор Съветът през днешния ден ще одобри декларация, уповавам се - доста значима, която да способства за задълбочаване на съдействие и поддръжка в редица значими области.

Инициативата остава основен приоритет в българската външна политика освен заради нашата географска непосредственост със страни от района - свързват ни исторически, духовни връзки, само че особено в Молдова и Украйна имаме огромна българска историческа общественост и би трябвало да разширяваме културното и просветително съдействие с нея.
 Зоран Заев: България не е фашистки окупатор и Гоце Делчев е и на двете страни Обновена
Зоран Заев: България не е фашистки окупатор и Гоце Делчев е и на двете страни

Български и македонски войски освобождават дружно територии през ВСВ

Запитан дали даваме цялостна поддръжка на Украйна за всички благоприятни условия за военно-техническа помощ, той отговори че тъкмо това следва да бъде прегледано на съвета и да бъде формирана декларация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР