Нашите младежи трябва да се подготвят да управляват България. Ние

...
Нашите младежи трябва да се подготвят да управляват България. Ние
Коментари Харесай

Пеевски: Постът на министър на външните работи не е препъни камък за ротацията

Нашите младежи би трябвало да се приготвят да ръководят България. Ние имаме неповторими фрагменти. И работим с цел да развиваме нашата младежка организация, сигурно те ще вземат участие съществено в ръководството на България.

 

Така ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи разяснява работата на IX-та отчетно-изборна конференция на младежкото Движение за права и свободи, на която бе посетител, оповестиха от пресцентъра на Движението.

 

Очакванията за Националната конференция на Движение за права и свободи е да приключим тази работа и да стартираме да се стягаме за избори. Спечелване на изборите! Това е нашата поръчка, отговори Пеевски на публицистите, отразяващи младежкия конгрес.

 

Постът на министър на външните работи не е препъни камък за ротацията, аз не мога да схвана къде е казусът. Просто би трябвало да се извърши сделката. Г-н Денков да си отиде в просветителното министерство, а ГЕРБ  да решат  кой желае да бъде в Министерство на външните работи. А не да се упорства, че би трябвало да се настани във външно и  по тази причина да бутнем страната. Има си извънредно положително място, той е извънредно добър учебен министър и Движение за права и свободи ще поддържа учен Денков да бъде учебен министър, сподели ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски във връзка тематиката за ротацията в държавното управление.

 

ПП-ДБ и ГЕРБ са две огромни партии. Те би трябвало да бъдат съществени и виновни към България. Шегичките би трябвало да спрат. Надиграването би трябвало да спре. Аз разговарях с сътрудниците и им споделих: каквото партиите са си играли, са си играли за  чисто партийния си интерес. Това би трябвало да спре, повтори Пеевски.

 

Трябва да си споделяме всичко и би трябвало да управляваме устойчиво България.  Имаме извънредно постоянен парламент – евроатлантически.  Имаме устойчиво държавно управление. Не може поради щенията на някой,  да му намерим уютно, топло кресло, тъй като някой е решил тази непоклатимост да се слага под въпрос, настоя Делян Пеевски.

ПП-ДБ не би трябвало да вършат никакви крачки, задоволително е всичко да се извърши както е. В момента зависи от ПП-ДБ.  Ако си изпълнят написаното ще има единствено европейски избори, в случай че не си изпълнят, към този момент господин Борисов и ГЕРБ да вземат решение, разяснява ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.

Виждам, че в медиите ПП-ДБ се пробват да ги изопачат, няма никаква рекламация от ГЕРБ да вземе министерството. Това министерство е на ГЕРБ и ГЕРБ могат да решат какво да се случи. Тук е непрекомерното предпочитание на ПП-ДБ да вземат още едно министерство. Те в случай че вземат още едно министерство са взели всичко. Какъв е смисълът от тази ротация?! Тя е безсмислена, подсети Делян Пеевски.

 

Чух доста ясно техния претекст, че сега Бойко Борисов е ръководител на външната комисия в Народното събрание и ГЕРБ имат външен министър. Те и сега го имат. Защо не ги чухме 9 месеца, когато имаха и те цялата власт в лицето на премиера и на всички министерства. Никой не ги чу? Изведнъж те се разсъниха тъкмо преди ротацията и споделиха, но за какво Борисов е началник на външна комисия, Мария Габриел е на външно министерство. Защо през днешния ден го видяха, запита ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.

 

В тази обстановка е добре да се премери тежестта на партиите и да се види кой какъв брой министерства би трябвало да има. В този аспект господин Борисов направи  голяма отстъпка – сподели минимални корекции, сподели Пеевски.

ГЕРБ нямат никакви искания, а те (ПП-ДБ) претендират да вземат и едничкото малко министерство на ГЕРБ. Това не може да е повода да бъде бутната страната, да бъде тласната към предварителни избори, още веднъж към служебните кабинети. Това не е обикновено. Колегите просто би трябвало да си изпълнят сделката и да вървим напред, заключи ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи. 



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР