Нашите лидери и политици явно се поели ангажимента да си

...
Нашите лидери и политици явно се поели ангажимента да си
Коментари Харесай

Политологът Цветанка Андреева: Темпото на диалог между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС изостава от бързината, с която се развиват кризите

Нашите водачи и политици очевидно се поели уговорката да си приказват, само че за жалост темпото на разговор изостава доста от бързината, с която се развиват рецесиите. Тук не приказвам единствено за политическата рецесия. Виждаме какъв бюджет предлага служебното държавно управление. Този бюджет ни отдалечава от еврозоната и Шенген. Той стресна политиците, а те са длъжници на нас гласоподавателите.

Това сподели по NOVA NEWS политологът Цветанка Андреева, която разяснява днешната лидерска среща сред ГЕРБ – Съюз на демократичните сили и „ Продължаваме промяната “ – „ Демократична България “ (ПП – ДБ).

„ Днес се видяха положителни моменти. Двете обединения не се нападнаха и не използваха популистки език, а си подадоха ръце. Видя се, че ГЕРБ водят тези диалози, а за ПП-ДБ остана усещането, че работят малко по-обрано. Бойко Борисов се опита доста майсторски да извади от зоната им на комфорт ПП-ДБ с апела да показват състав кабинет, тъй като може да ги поддържа. Според мен през днешния ден проблемите се назоваваха с същинските им имена и двете обединения си говореха откровено “, акцентира тя.

Според нея бюджет ще има. По думите й „ всеки, който ореже някаква обществена облага, е наясно, че ще понесе вреди на идващите избори “.

„ Няма да се учудя този бюджет и да е „ сватбарски “. Според мен ГЕРБ в действителност има проект Б и той е обвързван с една непопулярна коалиция с Българска социалистическа партия примерно. ГЕРБ има интерес да е във властта, когато ще се организират локалните избори. Но считам, че не това плаши ГЕРБ. Те се опасяват повече от едно вероятно несигурно ръководство, което би трябвало да взема значими решения. Местните избори са по-важни за Политическа партия. Според мен някой ги е излъгал, че в случай че вземат София, ще вземат и изпълнителната власт. Това не е тъкмо по този начин “, уточни Андреева.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР