Нашите избори не могат да бъдат хакнати. Машините ни не

...
Нашите избори не могат да бъдат хакнати. Машините ни не
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов: Нашите избори не могат да бъдат хакнати

" Нашите избори не могат да бъдат хакнати. Машините ни не са свързани с интернет. " Това увери ръководителят на съвета на шефовете на „ Информационно обслужване “ проф. Михаил Константинов в изявление за Нова телевизия.
" Една комисия се върна по приблизително 6 пъти от злополуката в Арена Армеец на предходните избори. Надявам се това да не се случи и протоколите да бъдат обработени незабавно ", сподели още той.
По думите му изборите, които предстоят, няма да са по-сложни от тези, които се организираха преди 4 години. Единствената разлика била в това, че преди 4 години партиите и обединенията, които се явявали, били 45, а този път са 66. Това значи, че размерът на информацията ще е по-голям.
„ Най-важната задача сега е да се обучат комисиите. Поне 1-2 би трябвало да знаят по какъв начин се попълня протокол ”, изясни проф. Константинов.
„ Този път имаме една техническа облага – едно мобилно приложение, което ще разреши на комисиите, още преди да тръгнат към общинските комисии, да ревизират дали са им изпълнени контролите ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР