Нашите избиратели ясно казаха, че ние имаме мандат да действаме

...
Нашите избиратели ясно казаха, че ние имаме мандат да действаме
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ключът е правителство на малцинството с втория мандат, без министри на ГЕРБ

Нашите гласоподаватели ясно споделиха, че ние имаме мандат да действаме с политиките, които обещахме. Ние в никакъв случай не сме обещавали, че ще има съдружно държавно управление и няма по какъв начин да се отметнем от тези си обещания, добави Петков.

По думите му разновидностите пред първата по огромните политическа групировка са няколко. В първия партията на Бойко Борисов би трябвало да се коалира с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. Вторият вид бил диалози с ПП-ДБ. Те обаче също идвали с условности. " Ние споделяме: Не можем да подкрепим с първия мандат и не желаеме присъединяване на ГЕРБ министри в нашето държавно управление, само че желаеме държавно управление ", уточни някогашният министър-председател.

Той разяснява, че " ключът " е ПП-ДБ да предложат държавно управление на малцинството, а дружно с ГЕРБ-СДС да приказват по политики.

Петков уточни,  че в случай че бъдат поканени на диалози от ГЕРБ, ще отидат, с цел да приказват за политиките, по които биха работили с втория мандат.

Според мен е доста рационално, в случай че те желаят да видят що за държавно управление ние ще предложим, да ни поканят на среща, на която ще отидем, сподели Петков. На тази среща ще бъдат показани политиките и срокът, в който възможното държавно управление на малцинството може да действа, изясни Петков. " Аз не бих дал празен чек на никого ", акцентира Петков.

Не е казано, че срокът би трябвало да е четири години. Срокът може да е до влизането на България в еврозоната и Шенген, добави съпредседателят на ПП-ДБ.

Ако желаят надзор върху това държавно управление, имат мощни парламентарни способи за това, съгласно Петков. Ние нямаме проблем с контрола, нямаме проблем да изразим какви са политиките. Готови сме да поемем риска, изключително, в случай че знаем за какви политики сме се съгласили и за какъв период, сподели още той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР