Нашите избиратели не ни казват с кого бихме могли да

...
Нашите избиратели не ни казват с кого бихме могли да
Коментари Харесай

Избирателите на ИТН им се молели да направят правителство

" Нашите гласоподаватели не ни споделят с кого бихме могли да управляваме, само че ни споделят: Моля ви, направете държавно управление. Е, по опция експертно, само че държавно управление. "

Така показа настройките на гласоподавателите на влязлата с малко над 4% в новия 49-и парламент партия " ИТН "  Мика Зайкова, синдикален специалист и претендент за депутат от партията на Слави Трифонов  " ИТН " на последните парламентарни избори преди седмица, в ефира на БТВ.

Тя обаче не влиза в 49-тия парламент, въпреки че бе най-възрастният народен представител, когато партията на Трифонов бе към момента в електорален напредък през 2021 година

" Не може без държавно управление към този момент 2 години - имаш едно там, почти някакво (служебния кабинет)... Не може по този начин. Служебните държавни управления, въпреки и да почитам служебните министри, те се стараят, само че те имат лимитирани пълномощия, не могат да вършат политика, не могат да гледат надалеч напред, тъй като не могат да носят отговорност ", сподели Зайкова.

Мика Зайкова: Дори и без инфлация пенсионерите у нас са изгубили покупателната си дарба

Партиите, с които вероятно би се случила обща сглобка, би следвало да са " насочени натам, накъдето сме " - т.е. да споделят евроатлантическия консенсус.

Настроенията в " ИТН ", сподели Мика Зайкова, са да бъде дадена поддръжка за експертен кабинет.

" Ако си приказваме непосредствено, едни от най-големите евроатлантици са Движение за права и свободи, не може да се отхвърли и на господин Борисов. Ние още не сме решили, занапред ще вземат решение нашите депутати и ще се събираме да решаваме, само че мисля, че едно експертно държавно управление е близо до мозъка да бъде подкрепено. Но отново не стигат бройките, по този начин ги е подредил народът, че не стигат. Ключът е в Корнелия Нинова. Не може да й се отхвърли, че мисли рационално и имаше забавни неща, които предложи в това държавно управление (последния постоянен кабинет на Кирил Петков - бел.ред.). "

" Партията прескочи 4-те %, може би и предишния път, само че нещо стана там, може би. Но партията има доста твърди поддържници отвън страната. И като погледнеш - в Англия има 15%, в Америка моята внучка агитираше за мен примерно... ", разяснява изборните резултати тя.

И уточни - " ИТН " били създали реалистична акция, като говорили непосредствено и почтено с жителите. " Не е хубаво да обещаваш неща, които не може да изпълниш. Обещахме истината, да приказваме нещата такива, каквито са. И, несъмнено, по моята част - цени, приходи... най-много агитирах младежите, тъй като ситуацията с нашата бройка е доста неприятно - да има деца, да работят. "

" Сериозни момчета, въпреки и да споделят понякога каламбури " - по този начин дефинира влизащите от Има Такъв Народ депутати в бъдещия парламент тя. Самата Зайкова не става депутат, тъй като трябвало да се " даде път на младите ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР