Нашите дипломати и еврокомисарят по вътрешна сигурност Илва Йохансон работят

...
Нашите дипломати и еврокомисарят по вътрешна сигурност Илва Йохансон работят
Коментари Харесай

Ръководителят на мисията на ЕК у нас: Надяваме се на положително решение за Шенген още тази година

Нашите дипломати и еврокомисарят по вътрешна сигурност Илва Йохансон работят неуморно за постигането на политическо съгласие за отпадане на ветото за Шенген. Позицията на Европейска комисия и европейското право са на страната на България и Румъния. Надяваме се на позитивно решение още тази година.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria ръководителят на представителството на Европейската комисия у нас Бойко Благоев.

Не считам, че е належащо сгъстяване на тона. България се оправя добре с дипломацията и виждаме резултати от нея. Нормално е да има неодобрение от забавянето, само че в последна сметка Европейски Съюз не е централизирана конструкция както беше Съветския съюз и всяка страна има право на своята позиция.

Тези европейски избори не се падат през почивни дни за България и се надявам на висока изборна интензивност. Гражданите би трябвало да знаят, че могат да въздействат на решенията на Европейски Съюз. Преекспонира се възходът на крайните сили в Европа, съгласно проучванията ще имаме проевропейско болшинство в Европейския парламент.

Кампанията ни за информиране на жителите за въвеждане на еврото е доста практическа. Искаме да покажем какво ще се случи когато България одобри еврото, без значение в кой миг. Кампанията се развива дружно с МФ и Българска народна банка - какво ще се случи с парите ни, с влоговете ни, къде ще може да се сменят пари, по какъв начин ще се плаща… Няма учредения за терзания. Трябва всеки ден да обясняваме на жителите, че до момента в страните, които са приели еврото, поддръжката за него е към 80%.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР