Нашите деца се сблъскват с много неща в живота си,

...
Нашите деца се сблъскват с много неща в живота си,
Коментари Харесай

Big Tech ловуват деца

Нашите деца се сблъскват с доста неща в живота си, до момента в който се учат да се ориентират в света към тях. Tехният най-мощен зложелател е Big Tech, написа за The Hill Мелиса Хенсън, вицепрезидент на " Родителския съвет за телевизия и медии ", безпартийна просветителна организация в Съединени американски щати, която се застъпва за отговорно развлечение.

Децата се таргетират с реклами, плячка са и се употребяват за облага от софтуерните компании.

Проучване на " Родителския съвет за телевизия и медии ", където аз съм вицепрезидент, разкрива, че Холивуд предлага на млади младежи телевизионни излъчвания с категорично наличие за възрастни посредством приложения за обществени медии като TikTok и Instagram, които са известни измежду 13 до 17-годишните. Говорим за излъчвания като " Euphoria, " " Sex Education " и " PEN15 ", които имат рейтинг на TV-MA и не са за деца или младежи. Социалните медии се употребяват, с цел да доближат до родителите и непосредствено до децата с това наличие.

Meta, компанията-майка на Фейсбук и Instagram, продължава да бъде разкривана от медии, податели на сигнали и правосъдни каузи като подхранваща полова употреба на деца, предоставяща платформа за педофили и позволяваща полово намерено и друго нездравословно наличие, ориентирано към младежи, изключително тийнейджърки. Meta е съдена от окръг Колумбия и 41 щата, които настояват, че нейните артикули са пристрастяващи и евентуално нездравословни за децата и тяхното психологично здраве.

Други обществени медийни платформи не са по-добри. Snapchat е употребен за " примамване и полова употреба на деца ". New York Times заяви предходната година, че X (бивш " Туитър " ) се бори да се изправи против казуса си със половата употреба на деца. Родителите съдят Roblox за полово наличие в платформата му.

Естествено, можем да следваме парите. Ново изследване на Харвардския университет T.H. Chan School of Public Health разкри, че " фирмите за обществени медии групово са създали над 11 милиарда $ доходи от реклама в Съединени американски щати от малолетни през 2022 година "

Да, прочетохте това вярно. Big Tech прави милиарди долари, като улеснява този маркетинг към и употребата на деца.

За страдание на фамилиите, насочването на Big Tech към деца води до ужасни последствия. Американският главен държавен здравен контрольор предизвести за рецесията с психологичното здраве измежду младежите в Америка и за вредата, която обществените медии могат да им нанесат. Децата са уязвими на въздействия, които виждат онлайн и въздействието на това наличие може даже да бъде животозастрашаващо.

Тийнейджърите и техните родители се изправят против мощната софтуерна промишленост и логаритми, които заливат потребителите и не оферират избавление.

Big Tech се опълчи на даването на приоритет на отбраната на децата, макар че тези компании знаят, че има проблеми. Някои оферират наставнически надзор, само че самата концепция за наставнически надзор слага цялата тежест на отбраната върху родителите, а не върху фирмите за обществени медии, които проектират и построяват тези платформи.

Изглежда, че Meta най-сетне приема отбраната на децата по-сериозно, като автоматизирано слага малолетните сметки в по-рестриктивни настройки. Наскоро разгласи, че " автоматизирано ще ограничи тийнейджърските сметки в Instagram и Фейсбук от нездравословно наличие, в това число видеоклипове и изявления за самонараняване, графично принуждение и хранителни разстройства " и че " на младежи под 16 години няма да се демонстрира полово намерено наличие ", съгласно Wall Street Journal.

Но това са ограничения за сигурност, които Мета трябваше да приложи през цялото време, без публичния напън, правосъдните каузи и вредите, които към този момент бяха нанесени на нашите деца.

В последна сметка Конгресът на Съединени американски щати би трябвало да се намеси, с цел да подсигурява, че софтуерните компании дават приоритет на сигурността на децата.

Сред вероятните ограничения пред Конгреса е Законът за онлайн сигурността на децата, предопределен да държи фирмите за обществени медии виновни и да откри обвързване за грижа за отбраната на децата онлайн; Закона за отбрана на поверителността на децата и младежите онлайн, който уголемява отбраната на поверителността до младежи и деца под 13 години; Законът EARN IT, който ще подсигурява, че софтуерните платформи пазят децата от материали със полово принуждение над деца; и друго законодателство, което служи на децата и фамилиите вместо на ползите на Big Tech.

Президентът Байдън прикани софтуерните водачи да подсигуряват, че децата са предпазени от онлайн наличие, " което заплашва тяхното психологично здраве и сигурност ".

Не е задоволително да се отдръпнете и да продължите да се надявате, че огромните софтуерни компании ще създадат повече, ще бъдат по-добри или ще работят по-отговорно. В интерес на американската нация е да отбрани бъдещите генерации, до момента в който са още млади. Конгресът би трябвало да държи тези компании виновни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР