Нашите данни са, че единствено и само той е имал

...
Нашите данни са, че единствено и само той е имал
Коментари Харесай

Прокуратурата още не е намерила доказателства, че ВМРО е печелила от търговия с български паспорти

Нашите данни са, че само и единствено той е имал достъп до този сейф. А дали пари са отивали към политическа партия, няма такива доказателства досега и не смятам, че би трябвало да се разяснява . Проверяваме доста неща, няма да разясня дали търсим връзка с политически партии. Това посочи прокурор Димитър Петров, прокурор от Специализираната наказателна прокуратура по отношение на откритите към 430 000 недекларирани лв. в банков сейф, нает от основния секретар на Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ) Красимир Томов.
От думите на Петров пред Нова телевизия се разбра и, че към този момент няма данни и доказателства по-висшестоящи от Томов и някогашния началник на ДАБЧ Петър Харалампиев. Като доказателство за положителната работа на държавното обвиняване след намек, че няма доста потвърдено корумпирани на висока служба в пандиза, Петров уточни последния мониторингов отчет на Европейска комисия.
Припомняме, че през вчерашния ден (20 ноември) имаше специфична инспекция на нает от Томов банков сейф, в който бяха открити парите. Официално обаче Томов е заявил пред Национална агенция за приходите 25 350 лева спестени средства, както и 36 000 лева от заплати.
Самият Томов остава в ареста, а дотук отбраната му тиражира версията, че обвиняванията против него – за търговия с удостоверения за български генезис, с цел да може купилите си ги лица по-лесно да се снабдят с български паспорти, са несъстоятелни, тъй като не са открити парите, с които вероятно се е плащало.
Припомняме, че прокуратурата влезе в Агенцията за българите в чужбина на 29 октомври. Председателят Петър Харалампиев и още над 20 души бяха арестувани в границите на спецоперация за следствие на корупционни практики в Агенцията. Обвинения бяха повдигнати на четирима, измежду които са ръководителят и основният секретар на институцията. Специализираната прокуратура внесе в съда искане за мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на трима. Специализираният съд остави в ареста Харалампиев и другите двама, които са основният секретар на организацията Красимир Томов и Марко Стойов.
Обвиненията към някогашния към този момент началник на Агенцията за българите в чужбина са за рушвет от 5000 евро и 5 случая, когато е получил по 350 евро, с цел да влияе на свои подчинени, с цел да задвижат такива документи за българско поданство. Главният секретар е упрекнат, че два пъти повлиял на собствен зависещ, с цел да вземе такова решение, от което получил суми от 800 и 1500 евро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР