Нашите дългогодишни и много обичани автори и бяха на гости

...
Нашите дългогодишни и много обичани автори и бяха на гости
Коментари Харесай

Маргарита Петкова и Добромир Банев: Хората копнеят за онази чиста любов, която изчезва

Нашите дългогодишни и доста обичани създатели и бяха на посетители в предаването " Събуди се " по NOVA. В Деня на поезията, двамата приказваха за силата на думите, за мълчанието на поетите, за любовта и житейските срещи.

Двамата са положителни другари в живота, въпреки да се срещат инцидентно в обществените мрежи. Съвместната им книга " Абсурдни времена " е безспорен бестселър и двамата не стопират да творят. 

" Нека хората да пишат, по-добре, в сравнение с да се бият. ", показа Маргарита.

На въпроса по кое време поетите резервират безмълвие, Маргарита показа следното:

" Мълчанието на поетите е доста ужасно нещо, това се случва, когато доста тъкмо премерват момента дали семето ще покълне в положителни бразди. Аз в никакъв случай не желая да замълча, не могат да ми затворят устата ".

Маргарита и Добромир са известни като любовни поети, само че двамата признават, че обичат и публицистиката. И все пак за тях е напълно обикновено, че хората се интересуват и са по този начин запленени от концепцията за любовта.

" Ние сме нарочени, че сме любовни поети, което не е тъкмо по този начин. Изразът на обич е най-точната гражданска позиция. Но когато имам да кажа нещо отвън любовната тема, го върша посредством публицистиката. Любовта става все по-рядко събитие в оня чист и изконен неин тип. Битието определея съзнанието. В този глобализиран свят, изчезва желанието да отидеш до магазина и да купиш едно цвете за среща с обичаната. Много по-лесно е да й пратиш анимирана картичка ", разкрива Маргарита

" Никой не може да живее без обич, без значение дали е споделена, дали е пристигнала и си е отпътувала. Без обич нищо няма смисъл. Съвсем естествено е хората да се припознават в нашите стихотворения ", добави Добромир

" Хората желаят онази обич - да се хванете за ръка, да пиете по една чаша вино и да се приберете у дома. Да правиш всичките тези неща, които са единствено сред двама. Хората желаят да изпитат такава обич ", сподели Маргарита

За Добромир Банев поезията има най-точния смисъл за всичко. " Хората могат да отсеят в кое има качество и в кое не. Обикновено поетите имаме какво да кажем и имаме потребността да го изричаме непрестанно ", счита той.

Вижте какво споделиха още двамата във видеото горе.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР