Нашите бивши коалиционни партньори опитаха да ни тропосат проблемите и

...
Нашите бивши коалиционни партньори опитаха да ни тропосат проблемите и
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: ВМРО не може да се коалира с руски шпиони

Нашите някогашни съдружни сътрудници пробваха да ни „ тропосат ” проблемите и да си присвоят триумфите, твърди съпредседателят на партията
Интервю за „ “.

– Г-н Джамбазки, какво мислите за служебния кабинет?

– Впечатляващ е на първо четене. Няма хора с биографии, свързани с корупции и така нататък Четейки ги от горната страна, виждаш, че това са хора от съответните ресори. Служебният министър-председател в две държавни управления беше добър. Да забележим по какъв начин ще се оправят, тъй като те имат да вземат решение доста тежки въпроси с оглед за зимата, която следва. Не върша черни прогнози, не тревожа никого, само че поради безумната и безотговорна зелена политика от така наречен „ Зелена договорка ” цената на тока и на всички енергоносители ще е фрапантно висока. И това няма да се хареса на никого.

– Възможно ли е, в случай че влезете в Народното събрание, да се коалирате с „ Възраждане ” и Има Такъв Народ, както се заприказва последните дни?

– Коалиция не може да вършим с хора, които намерено и безочливо поддържат непознати страни и непознати ползи – приказвам за „ Възраждане ” и техния водач, който се хвали за това, че е разгласен за съветски разузнавач. Това е може би първият български политик, който се хвали с това самичък, той направи специфична конференция и стартира с това пред всички Ваши сътрудници. Той направи своя организация, която, както виждате, е като част от Кремълската хибридна война, пази кремълските ползи и тези. Виждате тази верига от събития, което се случва и на Балканите – това са опитите за дестабилизация на Косово и Босна и Херцеговина, и това е продължение на тази политика. И този човек (Костадин Костадинов – бел. ред.) се гордее с това! Според мен той прави действие по глава 1 от Наказателния кодекс и рано или късно сметка ще му бъде потърсена.

– С кого предвиждате коалиция?

– В момента имаме образувани два блока – едните са русофилите, а другите ни преподават уроци по антинационално мислене – споделят ни, че историята нямала значение. Има потребност от обединяване на хората, които дефинират себе си българоцентрично, които са национално мислещи. Бихме подали ръка за диалог с политически организации, които споделят сходни хрумвания. Видяхме, че „ ИТН ” дадоха отговор, въпреки и косвено, че нямат интерес от сходен диалог. При всички положения подобен диалог е необходим, тъй като вижте какво ще се случи единствено след два месеца – съвсем същата картина на Народното събрание, може би с някаква дребна разлика. И главният диалог в българското общество ще е за приходите на жителите, само че това е обвързвано с геополитика – цени на газа и така нататък Ако новото ръководство е като настоящето, където непосредствено цитират непознати посолства – това би било тежко за българската нация. Вътрешна македонска революционна организация, за разлика от част от политическите обединения сега, не е план, а има своята дълга история. Можем да сме и в Народното събрание и отвън него.

– Какво сподели анализът Ви? Защо не влязохте в Народното събрание?

– Нашите някогашни съдружни сътрудници пробваха да ни „ тропосат ” проблемите, а и да си присвоят триумфите. Един образец за това е геополитическото решение за възобновяване на българската авиация. Когато не бе преференциално да се загатва кой бе боен министър по това време, всичко се струпваше върху нас. Сега всички се хвалят с тези самолети и има пърпорене, а преди този момент изтребителите бяха на 60 години. Имаме нашите неточности като образуване на послания, произнасяне на значимите неща като съдружни назначения и просвета. Няма да загатваме Агенцията за българите в чужбина, което ни бе тропосано като огромна вреда. Там обаче виновността си е наша поради неприятния избор. През март предходната година, водени от неправилното разбиране, че математическият общ брой е по-голям, а се оказа, че е по-малък, гласоподавателите ни наказаха. За нас е на живот и гибел какво ще вършим за Македония. Тази тематика напълно съществува и в случай че не бяхме ние, министър-председателят от предходния мандат – Бойко Борисов, от дълго време щеше да е завършил с този въпрос. Щеше да следва западните си сътрудници, които назовава „ началници ”. Той бе претупал този въпрос – добре че го спряхме ние.

– Сега ще има ли връщане към „ газпромаджийската “ политика?

– Трябва да се търси всяка опция за подписване на контракти за ​газа, откъдето и да е другаде! Защото в случай че сме почтени, политическата корупция в страната ни през последните 30 години се дължи на тази политика. Нашите най-големи „ братя ”, „ братушки ” и не знам какви още, ни продаваха най-скъпия газ. И доста политически сенчести структури бяха свързани с техните кръгове. Когато чух преди няколко дни някогашния министър председател Бойко Борисов, че газът би трябвало на 100% да се диверсифицира, по едно и също време ми стана тъжно, смешно и ме хвана гняв. Само за „ Турски поток ” сме платили 3 милиарда за една тръба, която зарежда политическите другари на Кремъл – в лицето на Вучич и Орбан. Ние нямаме облага, нямаме резервирани размери. Изплащат се мижави директни такси до 2 хиляди 50 и някоя година. През Гърция може да идва полутечен газ от няколко точки. Има разновидности и за други такива. Ще бъдат разработвани бързо залежи в Средиземно море – до Кипър, Израел има огромни находища. Не би трябвало да се вършат контракти, при които залагаш всичко на една карта и да ти кажат: „ Моето момче, ние в този момент стопираме тръбата, с цел да ти падне държавното управление! ”. Това повече не би трябвало да се случва.

– Какви са заплахите пред бизнеса?

– Там е огромният проблем! В един миг битовите сметки ще се окажат по-малкият проблем. Ако бизнесът закъса, хората, които пращат битови сметки, няма да могат да получават и заплати. А огромна част от нашата промишленост употребява главно газ. Тези избори са изкуствено основана нелепост – Движението за права и свободи смъкна държавното управление с цел да потвърди, че могат да го създадат. Свалиха ненужно ръководителя на Народното събрание – знаково, силово и за нищо. Искаха да покажат, че ги има и хвърлиха България в непотребни избори.

– Казвате „ Македония е българска ”. Как звучи това в ушите на европейците след така наречен „ пробив на Макрон ”?

– Честно казано, въобще не ме интересува по какъв начин звучи! Както не ни питат по какъв начин ни звучи едно или друго тяхно политическо решение, обвързвано с Белгия, Франция и техните отвъдморски територии. Никой не ни е питал в никакъв случай по такива тематики. И аз не виждам за какво ние би трябвало да се съобразяваме с опитите да бъде заличена нашата история. Установил съм от доста диалози, че европейците въобще не ги интересува тематиката „ Македония ”. Тяхната концепция е да си сложат едно тикче, че са създали пробив по Македония. И вижте в този момент какво се случи – тематиката Македония изчезна. Принудиха нашето Народно заседание – преждевременно, безогледно и под непознат напън, да гласоподава френското предложение, което ние подобрихме. Сега тематиката Македония внезапно изчезна, тъй като Макрон искаше да си написа една хубава оценка, а там му пишеха все 3 на релси. Идеята бе след напускането на Англия на Европейски Съюз да се каже – господин Макрон стартира договаряния с Македония и Албания.

– Какво може да стане оттук насетне?

– Историята не може да се дели! Всяко едно българско Народно заседание и Министерски съвет би трябвало прецизно да следват протокола, въпреки че там липсва Илинденско-Преображенското въстание, там липсват примерните уроци за Гоце Делчев и по този начин нататък. Но пък ги има Самуил, Кирил и Методий и Григор Пърличев. Ние нямаме никакво обвързване и причина да бързаме. Не може някой да ти влезе с кални крайници в хола ти и да каже: това е мое! Не, твоето стартира от 1934 година с Коминтерна и през 1947-а като история на Съюзната федеративна република Югославия. Ние искания към тях нямаме – желаеме да се извинят за геноцида против своите жители с българско национално съзнание, желаеме да им възстановят парцелите, да изкажат опрощение и да покажат къде са всеобщите гробове. Ако не желаят да създадат това, няма да влязат в Европейския съюз. Планът на тези хора е следният – те виждат, че ще има огромно заседание за смяна на договорите – за отпадане да вземем за пример правото на несъгласие. Така Европейският съюз ще се промени в следната форма: Ще има един дребен Шенген с страните основателки и Германия, тъй като някой въпреки всичко би трябвало да заплати. Външният кръг ще са страните от Централна и Източна Европа като нас – дето не им харесват доста разните ЛГБТ пропаганди и не желаят да им се месят доста. И ще има трети още по-външен кръг от безконечни претенденти – като Турция, която е кандидат-член от 1979 година – към този момент 43 години, и в идващите 444 ще е в същото положение. Македония ще е в тази група страни. За тях с Турция ще има митнически съюз, разнообразни облекчения и така нататък

– От Македония се подават знаци, че няма да включат българите в конституцията си. Какво следва?

– Значи няма да влязат в Европейския съюз. Механизмът тук го задейства протоколът, който е подписан и от Буяр Османи. Ако този човек не убеди своите народни представители да впишат българите не като малцинство, а като държавнотворна общественост, тъй като там работи система от квоти и така наречен билатерално болшинство. Това дава опция българите да са предпазени. Ако се обявите в този момент за българин, стартират доноси от съседи, полицията идва да ви глобява.

– Те, съседите, отново ще те топят и да те впишат в конституцията. Титовизмът не се лекува с протоколи…

– Те отново ще те топят, само че когато пуснеш едно писъмце към Европейската комисия, както аз върша непрекъснато, и отидем на договаряния, и ги покажем като неприятни момчета, е друго. Имахме случай с българин, на който му стърчаха железа от крайници и му отхвърлиха интервенция в България. Не му дават паспорта да се лекува в България! Само в Русия и в Македония глобяват за писане на мнение в обществените мрежи! 200 евро е санкцията. Българин написа, че „ Света София ” е българска черква в Охрид и го глобиха 200 евро.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР