Наши спасители днес измъкнаха от руините в Турция 4-годишно дете

...
Наши спасители днес измъкнаха от руините в Турция 4-годишно дете
Коментари Харесай

Наши спасители измъкнаха от руините в Турция 4-годишно дете

Наши спасители през днешния ден измъкнаха от руините в Турция 4-годишно дете и на възрастен мъж. Днес беше сполучлив ден за нас. Това заяви пред БНР основен контрольор Калоян Дончев от българския избавителен модул в Турция, който се намира в региона на град Бесни.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 240
Той добави, че лекарят в екипа им е съветвал спасяването на живота на още един човек.

Броят на жертвите от земетресенията в Турция и Сирия продължава да пораства, а Световната здравна организация съобщи, че има заплаха от вторично злополучие, което може да навреди на повече хора от първичното земетресение. 

Главен контрольор Дончев счита, че към момента има късмет да бъдат избавени хора, останали под срутени от земетресението здания:

" Има още късмет и то значителен късмет. Планирано е да останем към 10 дни. Ако се наложи, можем да остане и повече. Не е елементарно, само че в последна сметка пристигнали сме тук да помогнем и това е главната ни цел, тъй че даваме всичко от себе си ", споделя той.

Общо 78 чиновници на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " са на територията на Турция сега и са построили своя лагер на стадиона в Бесни.

Тази заран екип от 22-ма спасители, измежду които е и доктор от Медицинския институт на вътрешното министерство, са направили избавителни действия в региона, оказана е нужната здравна помощ на потърпевши хора.

Цветелина Тунчева, която от години живее в Адана и е учител в Музикалната консерватория, описа, че в града са почнали следени събаряния на повредените от земетресението здания.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР