Наши куриерски фирми отказват да доставят пратки с книги на

...
Наши куриерски фирми отказват да доставят пратки с книги на
Коментари Харесай

Гаврата продължава: Скопие връща пратки с книги от България

Наши куриерски компании отхвърлят да доставят колета с книги на български в Северна Македония, сочи инспекция на  Lupa.bg. Причината е, че западната ни съседка ги връща. С подобен проблем се е сблъскала Красимира Зафирова, която е желала да изпрати в РСМ книги на Радичков и Йовков.

Ето какво показа дамата във фейсбук:

„ Наминах през днешния ден през две куриерски служби с желанието да изпратя книги до един другар в РСМ. Бях подбрала няколко заглавия (разкази от Йовков и Радичков, две мои книги и един остарял ботанически справочник), които бяхме обсъждали в последно време и доста желаех да го развеселявам. Представете си какво беше учудването ми, когато разбрах, че Северна Македония не позволява на своя територия колета с книги! За момент се изкуших да попитам дали е разрешено да се изпращат " Манлихер " и гаубици, само че се отхвърлих - не желаех да изпадна в неловката обстановка да съм неподготвена, в случай че е позволено ”.

За същия проблем приказва и Михаил Ангелов. Той описа, че 3 година изпраща коледни картички в Битоля, които не стигат до получателите си.

Историкът доцент доктор Спас Ташев изясни пред Lupa.bg, че разполага с протоколи за конфискация на български книги. През годините редовно наша литература е била изземвана на българо-македонската граница. ”Питам се по какъв начин е допустимо РСМ да твърди, че се е реформирала и желае да стане член на Европейски Съюз ”, разяснява ученият.

Председателят на фондация „ Македония ” Виктор Стоянов предложи да се употребява пощата за доставки, а не куриерски компании. „ Аз самият не съм имал този проблем, защото адресирам по пощата. Пратката стига за 7 дни ”, изясни общественикът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР