Наши депутати търпят шегичките му с наведени очи, като ученичка

...
Наши депутати търпят шегичките му с наведени очи, като ученичка
Коментари Харесай

Защо мастити депутати се притесняват от главния прокурор?

Наши депутати търпят шегичките му с наведени очи, като ученичка в нежелана бременност пред татко си

Защо мастити наши депутати се тормозят от основния прокурор - и то до такава степен, че търпят шегичките му с тях в Народното събрание с наведени очи, като ученичка в нежелана бременност пред татко си?

Позволете като публицист, изследвал доста закононарушения без санкции, да ви дам една причина за това.

Главният прокурор у нас се избира привидно демократично, само че подмолно и след това в продължение на 7 години може да трансформира човешки ориси, да клати и бетонира държавни управления. От него се боят и отговорните, които заслужават наказателно гонене, и почтените, които могат да станат с негово подпомагане цел на показни репресии.

Главният прокурор (от Татарчев до Гешев) не е просто човек, който стои зад една институция. Той самичък по себе си може да е институция със лични благоприятни условия, глашатаи и летописци. В България всеки прокурор се управлява от по-горестоящия, а всички дружно се управляват от Главния, в това число когато образуват, не образуват или приключват каузи. Това е по този начин не тъй като го написа в Конституцията и Закона за правосъдната власт. Напротив – написа, че Законът е висшият шеф, на който всеки магистрат би трябвало да се подчинява. Но редовият прокурор нормално не ще да си основава неприятности и " слушка до заплата ". Главният и без друго може да анулира всеки негов акт, в случай че не е минал през съда. И може да го ревизира по този начин, че да му разплаче децата.

Този проблем не е нов. Но все по-силно ни боде очите. Защото ражда чудовища с възприятие за недостижимост освен в подземния свят, а и в трите обществени управляващи – правосъдната, изпълнителната и законодателната. За четвъртата да не приказваме, че в последно време ме е позор.

Анна Заркова
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР