Нашето право е на самоопределение и очаквам България ясно да

...
Нашето право е на самоопределение и очаквам България ясно да
Коментари Харесай

Зaев: Очаквам България да признае македонския народ и език без никакви резерви

 Нашето право е на самоопределяне и чакам България ясно да признае македонския народ и език без никакви запаси. Историческата комисия би трябвало да търси решение. " Те са задоволително образовани, специалисти и имам вяра, че ще намерят решения на всички провокации, " съобщи министър председателят на Северна Македония Зоран Заев.

Нито тогава, нито в този момент не съм мислил и не мисля, че подписването на Споразумението за добросъседство с България е неточност, в противен случай, мисля, че е исторически акт да се реализира съглашение със комшия. " Общата история " е сериозна дефиниция за създаване на бъдеще, съобщи Заев, тговаряйки на парламентарните въпроси.

" Не считам, че това е неточност, само че че е извънредно вярно да сключваме съглашения, които да донесат решения, които да подсигуряват нашия път към Европейски Съюз и посредством които да изградим другарство. Идентичността и езикът в никакъв случай не са били и в никакъв случай няма да бъдат на масата за договаряния, посочи македонският министър председател. 

Той уточни, че България е направила пагубна неточност, само че възможното отменяне на съглашението, както той сподели, ще върне страната в балканската сивота без никаква вероятност и вяра. Той повтори, че македонската еднаквост и език не подлежат на договаряния.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР