Нашето поколение и това след нас ще имат огромни проблеми

...
Нашето поколение и това след нас ще имат огромни проблеми
Коментари Харесай

Трендафил Митев: Нашето поколение и това след нас ще имат огромни проблеми с македонизма

Нашето потомство и това след нас ще имат големи проблеми с македонизма. Това сподели Трендафил Митев, член на Македонския теоретичен институт и негов ръководител до 2014-та година, в аудиокаста " Това е България " на " Фокус "

" Чак когато 1-2 генерации долу изтекат и пристигна някакво ново потомство, което  да се формирало в Европейския съюз, с едно толерантно, цивилизовано човешко мислене, обстановката въобще в Европейския съюз да бъде по-толерантна и по-консенсусна, може би тогава ще приказваме към този момент за нещо по-спокойно. Но аз ви подсигурявам: нашето потомство, поколението след нашето ще имат доста проблеми с македонизма, даже и в рамките на Европейския съюз, в случай че влезе Република Македония. Затова най-малко би трябвало да отстоим да се влезе по разпоредбите, да се влезе при действителности, които ще подсигуряват опция за съществуването на българската културно-историческа диря, която е хилядолетна там, и несъмнено, за опцията българите в Република Македония да пазят своите човешки, цивилен права като всички европейци, в границите на Европейския съюз ", изясни той.  

Според него в Брюксел има кръгове, които желаят да позволен Република Сверена Македония в Европейски Съюз, с цел да опровергаят обвиняванията, че Съединени американски щати диктува решенията на Съюза. 

" На първо място Брюксел, служителите в Брюксел, желаят да покажат някакъв триумф. Непрекъснато брюкселската администрация е подложена на критика, че надали не се е трансформирала в надали не инструмент в ръцете на американската политика против Русия. Брюкселската чиновническа администрация желае да реализира нещо сама, да разшири своите граници, да потвърди, че още 1-2 народа от европейския континент виждат преимущества за себе си за една хубава вероятност в Европейския съюз. Т.е. има служители, в това число да кажем и френският президент, който явно в този тип на логичност и разсъждения оказа натиска предходната есен върху България по отношение на подписването на оня документ ", сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР