Нашето намерение е продължаване на възможно най-тясното сътрудничество с американската

...
Нашето намерение е продължаване на възможно най-тясното сътрудничество с американската
Коментари Харесай

От София: Тръмп, спри с капризите!

Нашето желание е продължение на допустимо най-тясното съдействие с американската администрация, само че имаме потребност от по-малко прищявки и по-предсказуем сътрудник. Това съобщи в София ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, визирайки администрацията на американския президент Доналд Тръмп.

„ Истинският геополитически проблем е не когато имаш непредсказуем конкурент или сътрудник, казусът е, в случай че най-хубавият ти другар е непредсказуем. Това е същността на казуса ни с нашите сътрудници оттатък океана. Непредсказуемостта е последното, от което имаме потребност “, уточни Туск.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че до момента в който иранците почитат уговорката си, Европейски Съюз също ще се придържа към договореностите, чийто проектант е бил и самият съюз. Американският президент Доналд Тръмп изтегли страната си от нуклеарното съглашение с Иран, поставяйки го под опасност.

Той заяви, че е било взето решение да се разреши на Европейската капиталова банка да посредничи за вложенията на европейските предприятия в Иран. Комисията ще продължи съдействието си с Иран и комисарят по енергетика в близко бъдеще ще бъде в тази страна, заяви Юнкер.

По отношение на търговията сред Съединени американски щати и Европейски Съюз, европейската общественост желае безкрайно изключение от предлаганите тарифни ограничения. Ако Европа получи безкрайно изключение от предлаганите ограничения за облагане с мита, ние сме подготвени да стартираме договаряния с трансатлантическите ни сътрудници, сподели Юнкер и посочи желанието за задълбочаване на енергийното съдействието, в това число и по втечнения газ, както и да има непринудено съдействие сред регулаторите от двете страни и това да е основата за договарянията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР