Нашето място е в Шенген, в еврозоната и в ОИСР.

...
Нашето място е в Шенген, в еврозоната и в ОИСР.
Коментари Харесай

Габриел: Мястото на България е в Шенген, в еврозоната и в ОИСР

„ Нашето място е в Шенген, в еврозоната и в Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Това съобщи вицепремиерът Мария Габриел по време на основната полемика " Белгийското председателство на Европейски Съюз и българската вероятност ". По нейни думи България може да бъде градивен глас в постигането на задачите на Европейски Съюз. „ Амбициозни сме, само че знаем, че можем да го реализираме, в случай че продължим да работим по този начин, както през последните 7 месеца ".

 

Българският вицепремиер благодари на Испанското председателство освен по отношение на напредъка по разширението на шенгенското пространство, само че и за всичко, което са съумели да реализират по време на мандата си.

 

„ Очаквам от белгийското председателство да надгражда направеното дотук ", уточни още Габриел.

 

Тя разяснява главните цели на Белгия, която от началото на януари пое 6-месечното си председателство на Съвета на Европейски Съюз. Неин предходник бе Испания.

 

„ Ключова задача за Белгия ще бъде да се съблюдава върховенството от закона “, стана ясно от белгийския дипломат в България Н. Пр. Фредерик Мьорис. Габриел дефинира този приоритет като явен знак, че България ще остане мощно ангажирана с целите на Европейски Съюз. По нейни думи страната ни занапред ще работи във връзка с гарантиране на човешките права, по- особено битката с насилието над дами и тяхното професионално осъществяване.

 

„ Имам удоволствието напълно неотдавна да поема председателството на народен съвет против насилието над дамите ", означи Габриел, и уточни, че е радостна да чуе, че тематиката ще бъде предпочитана и за Съвета на Европейски Съюз.

 

По тематиката „ Шенген " Мария Габриел уточни, че България може да се трансформира в образец за това, че всички страни ще завоюват от пълноценното ни приемане в зоната за свободно пътешестване.

 

„ Предизвикателство за Белгийското ръководи ще бъдат многото признати едновременно законодателства - би трябвало доста да се внимава по какъв начин ще бъдат политизирани и инструментализирани по време на дебатите в Европейски Съюз предпочитаните тематики ", уточни още вицепремиерът.

 

По отношение на разширението на Европейски Съюз, Мария Габриел уточни, че мястото на страните кандидатски за съюза е вътре в него. „ Ако те не са в Европейски Съюз, други страни ще заемат мястото ни ", безапелационна е тя. По нейни думи въобще не трябва да има спор по отношение на интеграцията им към Европейски Съюз.

 

Източник tribune.bg



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР