Нашето лого беше "Съединението прави силата" на Австрия е "Европа

...
Нашето лого беше "Съединението прави силата" на Австрия е "Европа
Коментари Харесай

Борисов към Курц: Честито председателство

Нашето лого беше "Съединението прави силата " на Австрия е "Европа която пази ", а ние можем да се пазиме единствено когато сме единни. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на церемонията по предаване на председателството на Съвета на Европейски Съюз от България на Австрия в курорта Шладминг.

Приветствия към хората, пристигнали на церемонията, направиха и Доналд Туск, ръководител на Европейския съвет, и канцлерът на Австрия Себастиан Курц. Ние избрахме за конференция това място в сърцето на Австрия и на провинция Щирия, с цел да не затваряме нашите посетители в някое закрито помещение, сподели Курц.

Европа в този момент се намира в мъчно състояние, тъй като има разнообразни напрежения със Съединени американски щати и с Русия, както и Брекзит. Австрия желае да построява мостове и да работим за мощен Европейски съюз, и по тази причина работим интензивно с европейските институции, сподели Себастиан Курц и благодари на Бойко Борисов и на Доналд Туск за съдействието.



С огромна наслада съм на това място тъй като и нашите планини наподобяват на това място, сподели Борисов. Със Себастиан Курц сме имали непрестанен разговор по време на българското председателство, с цел да може нашите цели да бъдат надграждани по време на австрийското председателство, сподели Бойко Борисов. Ние сме постоянно отсреща за помощ или за мнение през идващите шест месеца. Времето е доста комплицирано, само че поисквам триумф на Австрийското председателство, с цел да има Европа, която пази всяка една страна, уточни Борисов.



Доналд Туск уточни, че логото, което Австрия е избрала, е доста уместно с цел да се пази територията и границите на съюза. Австрия постоянно е била в сърцето на Европа, освен стопански, само че и политически. Европа чака от нас решителност в нашите дейности да възстановим чувството за сигурност и ред, добави полякът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР