Нашето желание е не да се фрагментираме, а по-скоро да

...
Нашето желание е не да се фрагментираме, а по-скоро да
Коментари Харесай

Росен Желязков, ГЕРБ: Предложихме неутрален човек за премиер, защото търсим консенсус

Нашето предпочитание е не да се фрагментираме, а по-скоро да реализираме вероятното ръководство на постоянно държавно управление, с цел да съществува 48-ото Народно заседание, тъй като към момента в парламентарната република значимите решения се взимат в Народното събрание. Затова и не беше изненада, че ние предложихме безпристрастен човек. Това разгласи пред Росен Желязков от ГЕРБ.

Изненадващо през вчерашния ден партията изпрати на " Дондуков " 2 неврохирургът проф. Николай Габровски да вземе първия мандата за кабинет в границите на 48-ото Народно събрание като претендент за министър председател.

Желязков посочи, че в случай че от ГЕРБ бяха предложили водача си Бойко Борисов или различен човек от партията, трябваше да разчитат единствено на тясна политическа поддръжка.

" Ние слагаме на масата за диалози, не ги назовавам договаряния, а диалози нашата стратегия. Това е сериозна стратегия за ръководство. В нея има всичко това, от което има потребност, без да се политизира ненужно диалогът ", разгласи депутатът от ГЕРБ.

По думите му проф. Габровски има огромна независимост на деяние при сформирането на състава на кабинета. " Бивши министри от кабинетите на ГЕРБ няма да бъдат предлагани. Поставяме ползите на страната пред тези на партията ", акцентира Росен Желязков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР