Нашето желание е да има стабилност в държавата. Това каза

...
Нашето желание е да има стабилност в държавата. Това каза
Коментари Харесай

Иво Димов, кмет на Димитровград: Най-вероятно общинските бюджети ще бъдат приети юни месец

Нашето предпочитание е да има непоклатимост в страната. Това сподели в утринния блок " Добро утро, България “ на Радио " Фокус “ кметът на Община Димитровград Иво Димов. " За страдание и предходната, и тази година имаме една неустановеност в ръководството на страната, което рефлектира надлежно на осъществяване на дейностите по дребните обитаеми места, т.е. рефлектира върху осъществяването на дейностите на локалната власт. Местната власт се оказа стожерът на страната и колкото по-силна е локалната власт, толкоз по-силна е страната. Но тази неустановеност в страната рефлектира върху това, което предоставяме ние върху услуга, върху метода на живот на хората, които живеят по места в градовете и селата. Искрено се надявам да има непоклатимост, да има постоянно държавно управление, да има бюджет, с цел да можем да тръгнем в вярната посока “.

Липсата на бюджет се отразява отрицателно освен на моята община, а на всички общини, съобщи Димов. " Ритмичното възнаграждение на дейностите е огромен проблем, тъй като тази неустановеност ще повлияе върху предвидимостта на работата на съответните общини. Много са нещата. Ние нямаме изясненост по какъв начин удължителният закон ще влияе върху отговорностите, които имаме. Бюджетът е един инструмент, с който се вършат политики. За страдание служебният кабинет няма право да прави такива политики, те би трябвало да бъдат правени от постоянен кабинет. Аз одобрявам удължаването на бюджета като нещо обикновено. Но желая да кажа, че колкото по-бързо се сформира държавно управление и то одобри постоянен бюджет, толкоз по-бързо ще тръгнат нещата. Ако идната година имаме предварителни избори март месец, това значи, че държавен бюджет ще има не по-рано от края на май, което значи, че общинските бюджети ще бъдат признати юни месец. Това значи неуспех на всички действия, които локалната власт е заложила “.

Лично моето мнение е, че би трябвало да има право на избор и всеки да преценя по какъв начин е по-добре и по какъв начин му е по-лесно да гласоподава, сподели кметът на Община Димитровград. " Много се приказва за " хартиена коалиция “, за хартиена бюлетина, само че има хора, които се тормозят да отидат да гласоподават с машини. На идващите локални избори в едно малко обитаемо място хората би трябвало да гласоподават с машина най-малко четири път. Аз поддържам това, което се случва в Народното събрание – дано всеки да има право да избере своя метод, по който да гласоподава “.

В Одрин беше изработен разбор на постигнатото все още, както и нужните условия и правилник, по който да започва програмата в новия Програмен интервал. " Вчерашното съвещание беше опознавателно. Програмите, в това число и тази Интереррег “ България-Турция “- 2021-2027 година закъсняват доста. Надявам се стратегиите да стартират да действат. Освен тази стратегия, с изключение на другите европейски стратегии, много ограничения ще бъдат отворени и по Плана за възобновяване. Общините би трябвало да стартират в стремително движение да приготвят своите планове, с цел да имат подготвеност да ги показват. И това закъснение не е добре за българските общини “.

Паметниците са нашата история, няма по какъв начин да бягаме от нея. " Да, Димитровград е построен на гола поляна, с неразбираем за времето възторг от хиляди девойки и младежи. Имаме решение на общинския съвет, с което се дава зелена светлина за създаване на една алея на монументалното изкуство. Започна рехабилитацията на парка, където ще бъдат събрани тези монументи. Да, Димитровград е подготвен, сходни монументи с отпаднала нужда да бъдат ситуирани в този парк, в тази алея на монументалното изкуство. И няма нищо неприятно, тъй като този интервал от развиването на нашата страна, ще бъде все по-интересен за младото потомство “.

Нашето коледно дърво е най-голямо освен за България, а и за Европа и то беше измерено в наличието на нотариус. " Оказа се, че 27,30 м беше преди три години, което го прави най-високото живо коледно дърво. Всяка година се украсява деликатно с друга визия. Утре следва публично светлините на Дървото на вярата, както сме го кръстили, да бъде запалено персонално от дядо Коледа. Надявам се да стане един неповторим празник за дребни и огромни “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР