Наше водещо съображение е да не се отива към ескалация

...
Наше водещо съображение е да не се отива към ескалация
Коментари Харесай

Министър Тодор Тагарев: Русия постоянно провокира НАТО


Наше водещо основание е да не се отива към ескалация на обстановката и да се предотврати конфликт сред Русия и НАТО в Черно море, съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев в изявление за Нова ТВ. Според него това зависи от дейностите на Руската федерация.

Русия предизвика НАТО непрекъснато, добави Тагарев и подсети за честите затваряния на зони в нашето икономическо пространство, както и за така наречен „ обучение “, удължено за следващ път до края на месеца.

Това е провокация към опциите ни да използваме нашите суверенни зони и да реализираме нашите суверенни права “, добави министърът.

Тагарев заяви, че за последните 48 часа в Черно море са минали над 100 кораба от юг на север. Тези кораби наложително минават през изключителната икономическа зона на България, някои минават през съответните коридори в териториални води. „ Това не е проблем. Проблем в тази ситуация е, че Русия, без да има някакви решения на интернационалните органи, сама постанова такива режими и задоволително нападателно се пробва да постанова своята воля “, съобщи Тагарев.

Мисля, че е по-сигурно един транспортен съд да минава през териториалните води на България и Румъния, въпреки и да прави известно отклоняване по първичния си маршрут, добави той.

По отношение на задържаните във Англия българи, обвинени като съветски шпиони, Тодор Тагарев съобщи, че казусът не е нов, а е отпреди няколко месеца.

„ За да има продан на информация, би трябвало да има доверие сред службите. Това доверие, за жалост, не постоянно е налице, въпреки че ние сме съдружници с Англия в НАТО. В нашия случай мисля, че направихме доста да градим доверие със съдружниците “, сподели той.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР