Наше Село ще зарадва жители и гости на града през

...
Наше Село ще зарадва жители и гости на града през
Коментари Харесай

Нов етно фестивал стартира във Варна


Наше Село ” ще зарадва поданици и посетители на града през април

 

Пролетта основава подобаващи условия и въодушевление за нови занимания навън. Първото издание на Етно Фестивал „ Наше Село ” ще се организира в дните от 7-ти до 10-ти април в парк „ Власислав Варненчик ” и дава началото на поредност от събития, отдадени напълно на родните обичай, фолклор и просвета.

Фестивалът има за цел да пресъздаде магията и чара на българското село и да ни подкани да отпразнуваме началото на топлите дни с доста позитивни страсти.



Посетителите на Етно Фестивал „ Наше Село ” ще имат удоволствието да схванат повече за майсторството на родните занаяти, да опитат от богатото многообразие от сладки и солени изкушения, приготвени по остарели и обичайни предписания, а за най-малките е очакван детски ъгъл с доста занимания.

Организаторите са подготили специфични изненади за всички запалянковци, които изберат да посетят събитието, облечени в български носии.



Празничната атмосфера ще бъде допълнена от разнообразни игри и състезания, като съревнование по носене на вода и менци, конкурс за най-арна мома, както и от зрелищни нестинарски танци и специфична фолклорна стратегия с осъществявания онлайн.

Ето и каква ще бъде тя:

07.04 (Четвъртък) Хоротека с DJ Joy - 18:30 часа;

08.04 (Петък) Изпълнения на школа за национално пеене " Фолклорна магия " - 18:30 часа;

09.04 (Събота) орк. Добруджански славей. - 17:30 часа;

10.04 (Неделя) - Акустичен фолклорен дует Маги и Марто - 18:30 часа, Нестинарско шоу - 20:00 часа.

Етно фестивал „ Наше Село ” се реализира с поддръжката на регион „ Владислав Варненчик ” и на кмета - господин Николай Костадинов. Повече информация можете да откриете на настоящата на

*публикация

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР