Нашата задача и амбиция е да направим максимално много детски

...
Нашата задача и амбиция е да направим максимално много детски
Коментари Харесай

Фандъкова: Амбицията ни е да има градини за всички деца в София

„ Нашата задача и упоритост е да създадем оптимално доста детски градини и ясли, тъй че за всички деца в София да има места. Това не е елементарно на процедура, тъй като имаме доста региони, в които не бяха останали терени за строителство на детски градини “. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Днес столичният градоначалник ревизира по какъв начин върви градежът новата детска градина за 6 групи в квартал „ Кръстова вада “, регион „ Лозенец “. „ Ситуацията в квартала е много показателна. За наслада към момента в региона се строи и се чака доста млади фамилии да дойдат тук с децата си. Едновременно с това успяхме да се преборим да се строи и детската градина “, означи Фандъкова и напомни, че за терена общината е водила дълга правосъдна борба с хора, имали искания към него.

Новата детска градина обаче ще бъде по-различна, тъй като ще разполага с басейн, отопляващ се на слънчеви панели, както и с физкултурен салон. Строителството ѝ би трябвало да завърши до края на актуалната календарна година, а планът, дружно с оборудването, възлиза на към 3 млн. лева

„ Реално деца ще могат да се одобряват от идната пролет “, посочи кметът на столицата и добави: „ Очакваме да зарадваме към 150 фамилии “.

Йорданка Фандъкова изясни още, че на територията на София се строят общо 8 нови детски градини, като 5 от тях ще одобряват деца още в края на тази година, а останалите 3 от идната. По-голямата част от ремонтите в учебните заведения и детските градини пък ще приключат за 15 септември, за началото на образователната година, само че за към 10 от тях дейностите ще продължат и по-късно, като за задачата е основана нужната организация.

От своя страна кметът на регион „ Лозенец “ Любомир Дреков акцентира, че общината е в напреднал стадий на договаряния с Българската православна черква за терен, на който да стартира градеж на нови учебно заведение и детската градина. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР